5 typer behandling hos den mest populære hudlegen i Indonesia

Alle ønsker å ha sunn, ren og problemfri hud. Dessverre er det mange som ikke vil bry seg med å ta vare på sin egen hud. Faktisk er pleie av huden viktig for alle mennesker for å opprettholde en sunn hud. Siden det å ta vare på huden ikke er en lett jobb og krever mye tålmodighet, er det viktig å kjenne til de ulike typene behandlinger hos en hudlege og deres fordeler.

Sjekk ut alle de mest populære hudlegebehandlingene for å behandle hudproblemene dine i denne artikkelen.

De mest populære hudlegebehandlingene

1. Kjemisk peeling

Kjemisk peeling er en behandling som utføres for å overvinne ulike hudproblemer som kjedelig hud, akne, arr, rynker, til fine linjer i ansiktet.

Denne prosedyren gjøres ved å påføre en kjemisk væske som inneholder glykolsyre eller trikloreddiksyre på huden. Disse kjemikaliene er nyttige for å fjerne døde hudceller slik at den ytre huden din vil flasse. Den gamle peelingshuden vil bli erstattet med et nytt lag med yngre, mykere, lysere hud under.

Bivirkningen som kan oppstå ved denne behandlingen er dersom valget av type peelingvæske ikke er riktig, slik at det kan gi rødhet eller hyperpigmenteringsarr på huden. Rådfør deg derfor alltid med en lege eller hudspesialist før du gjennomgår denne prosedyren.

2. Kollageninduksjonsterapi (microneedling)

Microneedling har nylig blitt en av de mest populære typene ansiktsbehandlinger i dermatologiske klinikker. Denne terapien tar sikte på å forbedre hudens tekstur ved å stimulere produksjonen av kollagen i huden, overvinne plagene fra akne-arr, redusere oljenivået på huden, krympe porene og gjøre huden lysere.

Før du starter prosedyren, vil legen påføre en lokalbedøvelse i ansiktet ditt. Etter det vil legen bruke fine nåler som settes inn i huden. Små kutt i ansiktshuden vil da stimulere produksjonen av elastin og kollagen som hjelper såret til å gro. Vel, dette nye kollagenet vil få ansiktshuden til å se jevnere, strammere og yngre ut.

Så skummelt som det høres ut, er denne prosedyren generelt trygg når den utføres av en kvalifisert hudlege. Sammenlignet med andre metoder har microneedling også mindre risiko som rødhet og mild peeling de første dagene etter inngrepet.

3. Lasere

Behandling hos denne ene hudlegen kan være kjent. Lasere brukes ofte til å forynge ansiktshuden (stramne, krympe porene eller redusere fine linjer), behandle betent akne, fjerne fregner/melasma, fjerne tatoveringer eller behandle fødselsmerker. Laser fjerner døde hudlag ved hjelp av lys.

De nye hudcellene som dannes under tilheling gjør hudoverflaten fastere og mer ungdommelig. Denne prosedyren er populær på grunn av dens effektivitet og smertefri prosedyre.

Som mange behandlinger hos en hudlege, kan denne prosedyren også ha noen bivirkninger. Likevel er disse bivirkningene vanligvis bare midlertidige og lett å overvinne, for eksempel en varm følelse på huden, rød hud eller hevelse.

4. Ansiktsfiller

Ansiktsfyllstoffer er en av de populære hudlegebehandlingene. Denne behandlingen gjøres for å fylle ut områder i ansiktet som har tomrom (kinn, tinninger, øyeposer), eller visse områder som ønsker å fremheves eller fremheves som nese, hake, kjeve. Ansiktsfiller må utføres av en kompetent og profesjonell lege, med tanke på at fatale bivirkninger kan oppstå dersom injeksjonen gjøres uforsiktig.

Legen din vil injisere en væske som inneholder hyaluronsyre i områder av ansiktet du vil fremheve for mer volum. Etter at injeksjonen er fullført, kan du oppleve hevelse og rødhet på injeksjonsstedet.

I sjeldne tilfeller kan ansiktsfiller gi andre bivirkninger, som hudvevsskade, granulomer/klumper på huden, eller blokkeringer i blodårer som senere vil forårsake hudvevsdød. Rådfør deg derfor alltid med en hudlege og vurder alle risikoene før du utfører hudpleie.

5. Botox

Behandling hos en annen hudlege som fortsatt er populær i dag er botox-injeksjoner. Ikke bare for kvinner, denne ene behandlingen er også foretrukket av menn for å forbedre deres utseende og selvtillit.

Botox brukes i en verden av hudskjønnhet for å behandle rynker i ansiktet, eller behandlinger for å forhindre at rynker vises raskt. Ikke bare det, Botox brukes også til å behandle flere andre helsetilstander, som kronisk migrene, hyperhidrose, rykninger i øynene, kryssede øyne og så videre.

Som med fillers må også Botox-injeksjoner utføres av en kompetent og profesjonell lege for å unngå bivirkninger. Selv om denne prosedyren er minimalt invasiv, betyr det ikke at Botox ikke har bivirkninger.

Bivirkninger som kan oppstå fra denne behandlingen inkluderer smerte, rødhet og nummenhet på injeksjonsstedet. Hvis denne prosedyren ikke utføres av en ekspert, kan du oppleve bivirkninger som ptosis (ikke i stand til å åpne øynene), hengende øyenbryn og et asymmetrisk ansikt.

Hvilke hudproblemer bør umiddelbart undersøkes av en hudlege?

Uansett hudproblem bør du umiddelbart konsultere en hudlege og sexspesialist (Sp.KK). I mange tilfeller venter folk ofte på at klagen skal være alvorlig før de bestemmer seg for å søke behandling hos en hudlege. Som et resultat trenger du faktisk mer tid til å behandle klagen din.

Derfor er det ikke nødvendig å vente på at klagen blir verre, for så å konsultere eller søke behandling. Hvis du har mistanke om noe uvanlig på huden din, kontakt en hudlege umiddelbart for å få en riktig diagnose.

Hvis du er på intensiv behandling, kan du bli rådet av legen din til å ta en konsultasjon hver 1-2 uke. Men hvis tilstanden har bedret seg og er stabil, er det nok å ta en konsultasjon hver 1-2 måned.

Hvorfor kom hudproblemet mitt tilbake etter at jeg sluttet å gå til legen, selv om det hadde blitt bedre?

Feilen som oftest oppstår er at etter at hudtilstanden bedres med behandling fra hudlege, er pasienten selvtilfreds slik at han ikke fortsetter å ta vare på huden sin lenger fordi han føler at huden er bedre.

Når huden får stå i fred og ikke renses og beskyttes ordentlig, vil selvfølgelig samme problem komme tilbake igjen. Kanskje til og med sammen med en ny klage. Derfor, for at hudproblemene dine ikke skal komme tilbake, er det bedre om hudpleieprosessen skal utføres kontinuerlig.

Når du gjør behandling hos hudlege anbefales du heller ikke å kombinere urteprodukter eller hjemmehudpleie. Årsaken er at det kan være at urteproduktene du bruker faktisk forstyrrer behandlingen eller behandlingsprosessen du gjennomgår hos hudlegen. Som et resultat er behandlingen din ikke optimal.

Hva er tipsene for å velge en hudklinikk som er trygg og egnet for oss?

Sørg for at den dermatologiske klinikken du skal besøke faktisk håndteres eller håndteres av en hud- og kjønnsspesialist (Sp.KK) som er kompetent og sertifisert. Ikke en "lege" som hevder å være hudlege. På den måten vil legen din skreddersy behandlingen for å passe din tilstand og behov.