8 fordeler med krillolje som ikke er mindre enn fiskeolje

Ikke bare fisk, krill eller dyreplankton kan også brukes til olje. Krillolje er en fornybar generasjon omega-3 som nå begynner å få mye oppmerksomhet. Forskning viser at krillolje har de samme ingrediensene som fiskeolje, og enda bedre. Nysgjerrig på fordelene med krillolje? Kom igjen, se forklaringen i den følgende anmeldelsen.

Hva er krillolje?

I dag er krillolje ikke mindre populær enn fiskeolje. Denne oljen kommer fra dyreplankton som ligner på bittesmå reker kalt krill. Krill finnes bare i vannet i Antarktis og det nordlige Stillehavet, inkludert utenfor kysten av Japan og Canada. I næringskjeden er krill helt nederst, der den er mat for planteplankton, små marine alger, pingviner og hvaler.

Krillolje inneholder de samme essensielle fettsyrene som fiskeolje. Blant dem er eikosapentaensyre (EPA) og dokosahaksensyre (DHA). I tillegg inneholder denne oljen også andre fettsyrer avledet fra fosfolipider og astaxanthin som er høy i antioksidanter. Ifølge forskning absorberes krillolje mer effektivt av kroppen enn fiskeolje fordi EPA og DHA i krillolje er bundet til fosfolipider. Overskuddet av krillolje i absorpsjonsprosessen gjør at du kun trenger denne oljen i små doser.

Fordeler med krillolje for helsen

Selv om den kommer fra dyreplankton, har denne oljen mange helsemessige fordeler. Fordelene med krillolje inkluderer:

1. Oppretthold hjertehelsen

Rapportert fra Dr. Axe, en studie fra 2015 av Danbury Hospital målte fordelene med krillolje for hjertehelsen hos personer med diabetes. Krillolje har vist seg å senke hjertefrekvens og blodtrykk, senke triglyserider og dårlig kolesterol i kroppen.

Forskning i 2014 av Backes, et al., viste også en nedgang i blodfettnivået (kolesterol og triglyserider) etter inntak av krillolje. Det er forklart at bruken av krillolje på 1-3 gram (avhengig av Body Mass Index) i 12 uker hos pasienter som har høye blodfettnivåer (kolesterol og triglyserider) har vist seg å kunne overvinne disse tilstandene.

I tillegg forbedrer krillolje også insulinfølsomheten og funksjonen til slimhinnen i blodårene, og støtter dermed hjertehelsen.

2. Bekjemper betennelse

Akutt betennelse er en normal immunrespons som kan bidra til å beskytte kroppen mot fremmede stoffer. Betennelse som oppstår i kroppen har potensial til å forårsake fedme, diabetes, hjertesykdom og til og med kreft.

Innholdet av omega 3 fettsyrer og astaxanthin i krillolje har vist seg å ha antiinflammatoriske funksjoner slik at det kan redusere risikoen for kronisk sykdom, bremse aldringsprosessen og gi generell helse. En studie viste at krillolje var i stand til å bekjempe skadelige bakterier som finnes i menneskelige tarmceller.

3. Reduser leddsmerter og lindre leddgiktssymptomer

En annen fordel med krillolje er at den reduserer symptomer på leddgikt og leddsmerter. Forskning viser at krillolje reduserer stivhet, øker bevegelsesutslag, nedsatt leddfunksjon og smerte hos pasienter med leddgikt eller slitasjegikt.

Fettsyrene i krillolje bidrar også til å opprettholde bentetthet og leddfleksibilitet, og reduserer risikoen for brudd og osteoporose i alderdommen.

4. Støtter hudens helse

En annen fordel med krillolje som du kan få er at den støtter hudens helse. Fra akne-utsatt hud til dermatitt, er betennelse en hovedårsak til disse hudlidelsene. Antioksidanter fra krillolje kan redusere betennelse, dannelse av mørke flekker og rynker og forbedre ansiktets tekstur ved å holde huden fuktig.

5. Forbedre hjernefunksjonen

Når man blir eldre, vil en persons hjernefunksjon avta. Noen tilstander som bipolar lidelse, schizofreni, ADHD, depresjon og angst kan også redusere normal hjernefunksjon.

Vel, forskning viser at fettsyrene i krillolje kan bremse kognitiv nedgang hos mus. Resultatene hos mennesker er ikke garantert, men eksperter er ganske optimistiske.

6. Reduser PMS-symptomer

PMS-symptomer forårsaker menstruasjonssmerter og endringer humør Uvanlig. I utgangspunktet kan omega-3-fettsyrene i krillolje redusere betennelse og dermed redusere PMS-symptomer.

7. Forebygge ulike typer kreft

En studie publisert i European Journal of Cancer Prevention viste at personer som bruker omega-3 fettsyrer regelmessig har lavere risiko for brystkreft, magekreft og prostatakreft.

8. Hjelp til å gå ned i vekt

Omega-3-fettsyrene i krillolje bidrar til å undertrykke appetitten, øke stoffskiftet og øke fettforbrenningen for energi. Inntak av minst 1,3 gram omega-3-fettsyrer hver dag kan øke mettheten opptil to timer etter å ha spist, slik at det forbrenner 27 prosent av fettmengden i kroppen.

Hva bør du være oppmerksom på når du tar krillolje?

Vær oppmerksom på at før du spiser krillolje , sørg for at du ikke tar blodfortynnende legemidler (antikoagulanter), og hvis det oppstår ubehagelige bivirkninger, slutt å bruke og oppsøk lege umiddelbart.

Vanlige bivirkninger ved bruk av krillolje er magesyke, dårlig ånde, kvalme, fordøyelsesbesvær og luft i magen. Alt dette er veldig vanlig, men det skjer bare i begynnelsen av bruk.

Over tid vil alle symptomer gradvis forsvinne. Det viktigste er å velge krillolje med god kvalitet og trygg, bruk fra lave doser til tilpasset behovene sakte.

Basert på anbefalingene fra American Heart Association, kan personer uten en historie med kardiovaskulær sykdom konsumere 2 gram krillolje eller olje som inneholder omega-3 hver dag. I motsetning til tilfellet med personer som har en historie med koronar hjertesykdom (f.eks. på grunn av høyt kolesterol), kan de innta 1 gram EPA + DHA som finnes i krillolje hver dag etter råd fra en lege. I mellomtiden, for å senke triglyserider, kan du ta 2-4 gram EPA + DHA i kapselform krillolje etter konsultasjon med lege.

Krilloljeprodukter eller krillolje som allerede er tilgjengelig på markedet inneholder 100 % ren krillolje og er ledsaget av andre gode ingredienser, som omega-3, EPA og DHA. Pass imidlertid på at du velger krillolje som er trygg for konsum av gravide og ammende kvinner, eldre og barn som allerede kan svelge kapseltilskudd. Men hos gravide og ammende kvinner bør du først konsultere en lege for å bestemme riktig dose.

Vær også oppmerksom på at krillolje kan bremse blodkoagulasjonsprosessen. Hvis du tar blodfortynnende medisiner som warfarin, kan effektiviteten til medisinene bli kompromittert. Identifiser deretter symptomene på en sjømatallergi, som hevelse og kløe. Derfor, ikke glem å konsultere legen din først før du bruker krillolje.