7 næringsrike fordeler med Shimeji-sopp |

Sopp er kjent for sin deilige smak, høye næringsinnhold og ekstraordinære egenskaper. Av de hundrevis av varianter av sopp som kan konsumeres, er shimeji-soppen en av de mest populære fordi den har en rekke fordeler.

Shimeji-sopp inneholder forskjellige makro- og mikronæringsstoffer som sopp generelt. Denne matingrediensen er også en favoritt blant mange fordi den smaker deilig og er lett å bearbeide til enhver rett.

Shimeji-sopp næringsinnhold

Shimeji-sopp er en gruppe spiselige sopp som finnes i Øst-Asia og Nord-Europa og vokser vanligvis i klynger på eik, alm eller andre trær. bøk så det blir ofte referert til som bøkesopp .

Det er tre typer shimeji-sopp som er mest dyrket over hele verden, nemlig buna-shimeji, bunapi-shimeji og hon-shimeji. Av de tre er den mest populære buna-shimeji.

Du kan identifisere shimeji-sopp i naturen ved å se på deres sammensmeltede baser. Soppens bunn er generelt hvit og tett teksturert. Sopphetter er vanligvis brune eller grå i fargen, men fargen vil falme når soppen modnes.

Rå shimeji-sopp har en tøff tekstur og bitter smak. Når den er tilberedt, vil smaken bli velsmakende på grunn av innholdet av glutaminsyre, guanylsyre og asparaginsyre som er naturlige smaker.

Som andre typer sopp har også shimeji-sopp næringsinnhold og ulike helsefordeler. Følgende er en oversikt over næringsstoffene som finnes i 100 gram shimeji-sopp.

  • Protein: 33,9 gram
  • Karbohydrater: 50,1 gram
  • Fiber: 13,2 gram
  • Kalium: 1.575 milligram
  • Fosfor: 568 milligram
  • Kalsium: 98 milligram
  • Jern: 18 milligram
  • Sink (sink): 5 milligram

Brun shimeji-sopp (buna-shimeji) er også en kilde til vitamin B-kompleks, spesielt vitamin B1, vitamin B2 og vitamin B5. I tillegg kan du få kobbermineralinntak fra plantemat på denne.

Helsefordeler med shimeji-sopp

Generelt er shimeji-sopp kjent som svært næringsrike matingredienser. Men fordelene med denne ene soppen er ikke bare det. Nedenfor er de ulike fordelene du kan få ved å spise shimeji-sopp.

1. Rik kilde til fiber

Ikke mange voksne kan dekke behovet for fiber så mye som 30 gram per dag. Faktisk spiller fiber en viktig rolle for å opprettholde helse og forebygge sykdom. Heldigvis kan inntak av fiberrik mat være løsningen.

Inntak av én porsjon shimeji-sopp som veier bare 50 gram hjelper allerede med å dekke omtrent 25 % av ditt daglige fiberbehov. Behandler du denne soppen med andre grønnsaker vil du få mer fiberinntak.

2. Reduser risikoen for hjerneslag

En av de vanligste årsakene til hjerneslag er aterosklerose, som er herding og innsnevring av arteriene på grunn av plakkoppbygging på karveggene. Denne tilstanden forårsaker en reduksjon i blodstrømmen til hjernen, noe som resulterer i et slag.

Den gode nyheten, en dyrestudie i Japan fant fordelene med shimeji-sopp for å forhindre hjerneslag. Denne soppen har vist seg å ha antiaterosklerotiske egenskaper, noe som betyr at den kan redusere plakkdannelse i arterier.

3. Senk kolesterol

Kostfiber kan senke kolesterolet ved å binde seg til tynntarmen. I tynntarmen vil fiber binde seg til kolesterolpartikler slik at kolesterol ikke kan komme inn i blodet eller flytte til andre deler av kroppen.

Fiberen i shimeji-sopp hjelper også på utskillelsen av gallesyrer gjennom avføringen og reduserer kroppens respons på hormonet insulin. Begge er viktige faktorer i reguleringen av kolesterol i blodet.

4. Forhindrer parasittiske infeksjoner

Shimeji-sopp har også potensial til å forhindre parasittiske infeksjoner. Denne fordelen kommer fra proteaseenzymer som finnes i shimeji-sopp. Dette proteinbrytende enzymet virker veldig effektivt på parasitter som rundorm og rundorm.

Parasitter kan komme inn i menneskekroppen veldig lett gjennom forurenset mat. Infeksjoner som dette kan forårsake symptomer på fordøyelsesbesvær, som alvorlig diaré, oppkast og blodig avføring.

5. Hindrer vekst av sykdomsfremkallende sopp

Shimeji-sopp inneholder en type protein som kalles hypsin. Dette proteinet antas å ha soppdrepende egenskaper mot flere sopp som ofte forårsaker sykdom hos mennesker, som f.eks M. arachidicola, F. oxysporum og B. cinerea .

Men husk at fordelene med denne ene shimeji-soppen fortsatt må studeres nærmere. Dette er fordi testing av de antimikrobielle egenskapene til en matvare vanligvis bruker ekstrakter, ikke i form av mat som konsumeres daglig.

6. Hjelper med å kontrollere vekt og diabetessymptomer

Shimeji-sopp er blant de beste matvarene for vektkontroll. Innholdet av hypsiziprenol, polysakkarider, hypsin og polyfenoler i denne soppen bidrar til å redusere fettprosenten ved å aktivere visse gener i kroppen din.

Disse forskjellige forbindelsene hjelper også insulinhormonets arbeid med å regulere blodsukkernivået. Kontroll av kroppsvekt og blodsukker er hovednøkkelen for å kontrollere diabetes.

Det viser seg at dette er den beste måten å tilberede sopp slik at ernæringen opprettholdes

7. Senker potensielt kreftrisiko

Det er ingen hemmelighet at mat rik på antioksidanter bidrar til å beskytte kroppen mot risikoen for kreft. Du kan tydeligvis også få disse fordelene ved å legge til shimeji-sopp i ditt daglige kosthold.

I tillegg til antioksidanter inneholder shimeji-sopp også glykoprotein, marmorin, hypsin og beta-glukan som kan hemme utviklingen av kreftceller. Disse ulike forbindelsene antas å være i stand til å bekjempe bryst-, lunge-, lever- og leukemikreft.

Sopp er matvarer som har høy næringsverdi, samt shimeji-sopp. For å få de ulike fordelene, prøv å bruke shimeji-sopp som hovedingrediensen i sopp- eller grønnsakspreparatene dine.