Bli kjent med syrenøytraliserende medisiner for magesyrestigning

Har du noen gang hørt om syrenøytraliserende midler? Dette stoffet brukes vanligvis til å lindre sure oppstøt på grunn av magesårsymptomer og GERD. Bevisst eller ikke, kan du eller noen som står deg nærmest ha brukt dette ene stoffet.

Antacida selges ikke under samme navn, men under flere forskjellige varemerker. Vil du vite mer om syrenøytraliserende midler mot sure oppstøt? Hør i følgende anmeldelse, ja!

Antacida er medisiner mot sure oppstøt

Normalt har organer i menneskets fordøyelsessystem faktisk sine egne beskyttelsesmekanismer mot sure væsker. Imidlertid kan produksjonen av syre i magen overstige normale nivåer, og forårsake skade på fordøyelsesorganene.

Syrenivået kan nå en pH på 2-3, som er jo lavere tall, jo høyere surhetsgrad. Mens i normale nivåer, bør syre spille en rolle for å hjelpe prosessen med proteinfordøyelse.

For eksempel slimhinnen i magesekken, tarmene og spiserøret. Som et resultat vil det oppstå betennelse og irritasjon som indikerer et problem med magen, for eksempel: gastroøsofageal reflukssykdom (GERD) og sår.

Vel, en innsats som kan gjøres for å overvinne økningen i magesyre er ved å ta syrenøytraliserende medisiner. Så det kan konkluderes med at syrenøytraliserende midler er medisiner som fungerer for å nøytralisere magesyrenivået.

Hva er typene?

Antacida er et stoff over disk (OTC). Dette betyr at du enkelt kan få tak i dette stoffet på apoteket uten å måtte kjøpe resept først.

Før du kjøper det, bør du først vurdere doseringsformen for syrenøytraliserende midler i henhold til dine behov. De ulike alternativene for antacida doseringsformer er som følger:

  • Antacida i flytende form.
  • Antacida i form av tyggetabletter.
  • Antacida i form av vannløselige tabletter.

Mens eksempler på syrenøytraliserende medikamenter er Maalox, Rolaids, Tums, Alka-Seltzer, Mylanta, Gaviscon, Gelusil, Pepto-Bismol og Alternagel.

Hva er fordelene med syrenøytraliserende midler?

Hovedfordelen med syrenøytraliserende midler er deres evne til å hjelpe til med å nøytralisere magesyrenivået. Dette stoffet fungerer effektivt for å behandle ulike symptomer relatert til økt magesyre som er beskrevet som følger.

  • Smerter i brystet som svie (halsbrann), som også kan strømme opp i spiserøret.
  • Ubehag i kroppen, spesielt ved liggende.
  • Forstyrrelser i fordøyelsessystemet, som forårsaker magesmerter eller ubehag, metthetsfølelse og oppblåst gass, til overdreven raping.

Disse fordelene oppnås takket være ingrediensene i syrenøytraliserende midler, som aluminiumkarbonat, kalsiumkarbonat, magnesiumoksid og natriumbikarbonat, som er alkaliske.

Ikke nok med det, noen typer syrenøytraliserende midler inneholder også simetikon og alginat. Simetikon er et stoff som kan bidra til å redusere overflødig gass i kroppen.

I mellomtiden er alginat et stoff som virker mer for å lindre symptomer på grunn av økt magesyre. En rekke av disse ingrediensene vil bidra til å redusere den økte produksjonen av magesyre.

Det er viktig å understreke at syrenøytraliserende legemidler kun virker for å kontrollere eller nøytralisere mengden syre i magen. Antacida kan ikke bidra til å forhindre produksjon av magesyre.

Alle typer syrenøytraliserende midler som finnes på markedet er i utgangspunktet i stand til å lindre plager knyttet til magesyre. Det er imidlertid forskjellen i innholdet i hver ingrediens som påvirker flere ting.

Disse inkluderer hvor lenge stoffet startes, hvor lenge stoffet fortsetter å virke, samt mulige interaksjoner og kompatibilitet med andre stoffer.

Hvordan tar du syrenøytraliserende midler?

Reglene for inntak av syrenøytraliserende midler er de samme som for andre typer legemidler, nemlig i henhold til instruksjonene på legemiddelpakningen. Følg også drikkeanbefalingene gitt av legen din eller apoteket.

Hvis syrenøytraliserende middel du tar er i form av en tyggetablett, prøv å tygge den til den er jevn og fortsett å drikke vann. Hvis medisinen er i flytende form, bør du riste medisinflasken før du heller den over i måleskjeen.

Antacida kan tas 1 time før måltider eller 1 time etter måltider. Dette stoffet er trygt å ta på tom mage eller fylt med mat.

Hva er de mulige bivirkningene?

Bivirkninger av syrenøytraliserende legemidler er faktisk sjeldne hvis du tar dem i henhold til reglene. Vanligvis vil nye bivirkninger dukke opp når de konsumeres i store doser eller i lengre tid enn anbefalt.

Noen av de mulige bivirkningene av syrenøytraliserende midler er:

  • diaré,
  • overskytende kalsiumnivåer
  • magekramper,
  • forstoppelse (forstoppelse),
  • kvalm,
  • oppkast, også
  • oppblåst.

Inntak av syrenøytraliserende midler i for høy dose, selv over lang tid, kan også føre til økte syrenivåer. Denne tilstanden oppstår vanligvis når syreproduksjonen øker etter å ha spist og drukket.

Vær oppmerksom på dette før du tar syrenøytraliserende medisiner

Antacida er i utgangspunktet trygt for alle å drikke. Men med et notat, hvis du har visse medisinske tilstander, ikke nøl med å konsultere legen din først.

For personer med hjertesvikt anbefales det for eksempel vanligvis å begrense natriuminntaket for å forhindre væskeansamling.

Det er annerledes for personer som har nyresvikt som er i faresonen for oppbygging av aluminiummineralnivåer og problemer med økende elektrolyttnivåer etter å ha tatt syrenøytraliserende medisiner.

Noen eksempler på disse medisinske tilstandene bør presenteres for en lege eller farmasøyt. Så du vil få den typen syrenøytraliserende medisiner eller andre alternative medisiner som passer din helsetilstand.

Ikke glem å også fortelle legen din og apoteket dersom du regelmessig tar visse typer legemidler. Fordi syrenøytraliserende midler står i fare for å forårsake interaksjoner med ulike typer legemidler, både reseptfrie og reseptbelagte legemidler.