Effektivt middel mot kløende hud •

Kløe i huden er ofte plagsomt. Hvis den ikke behandles, kan kløe forstyrre aktivitetene dine og til og med sove om natten. Heldigvis kan du bruke en kløestillende middel for å behandle det. Sjekk ut følgende beskrivelse.

Medisiner mot kløende hud

Kløe i huden er ofte kortvarig og kan gå over av seg selv. Men noen ganger kan kløe være uutholdelig, og du orker ikke å fortsette å klø.

Hvis dette hudproblemet ikke forsvinner til tross for at du får en kald kompress eller andre hjemmebehandlinger, kan du trenge medisiner.

Før du velger en kløende medisin, må du vite på forhånd om det er forhold som ligger til grunn for utseendet til disse symptomene. Kløende hud kan være forårsaket av ulike ting, som tørre hudsykdommer, eksem, psoriasis eller andre typer hudsykdommer.

For tørr hud kan du gjøre din egen behandling med noen reseptfrie kløestillende produkter. Men for tilstander med eksem, psoriasis og andre hudsykdommer, trenger du en leges tilsyn for å lindre symptomene.

Vanligvis er legemidlene som brukes til å behandle denne tilstanden aktuelle legemidler. I mer alvorlige tilfeller kan leger foreskrive orale medisiner.

Aktuell medisin

Lokalbehandling er løsningen som ofte velges for å redusere intensiteten av kløe. Aktuelle medisiner er kun for ekstern bruk og kan finnes i form av kløende salver, kremer, kremer eller pulver.

Ingrediensene som vanligvis finnes i disse stoffene er som følger.

  • Mentol og calamin: Mentol kan lindre kløe ved å forårsake en avkjølende følelse på huden slik at nerver sender signaler til hjernen for å distrahere deg fra kløen. Mens calamin kan redusere kløe så vel som blemmer på grunn av insektstikk eller bitt.
  • Difenhydramin: Hvis kløen oppstår på grunn av en allergisk reaksjon, kan difenhydramin være løsningen. Dette stoffet er et antihistamin, som hemmer histaminforbindelser som produseres av huden under en allergisk reaksjon.
  • Hydrokortison: Dette stoffet kan lindre kløe samtidig som det reduserer betennelse. Vanligvis er typen som velges en mild styrke og brukes til å behandle eksem, psoriasis eller allergi mot rengjøringsprodukter og smykker.
  • Urea og lauromacrogol: Begge disse aktive ingrediensene kan lindre kløe og samtidig holde huden fuktig. Du kan bruke denne ingrediensen til å behandle eller forebygge skjellete, tørr, ru, kløende hud og mindre irritasjon av kløende hud.
  • Doxepin: Inkludert i klassen av kløestillende legemidler, virker doxepin ved å blokkere histamin, et stoff i kroppen som forårsaker visse symptomer assosiert med allergiske reaksjoner som elveblest. Doxepin brukes vanligvis til å behandle kløe forårsaket av eksem.
  • Calcineurin-hemmere: Dette stoffet virker for å hemme aktiviteten til T-celler som forårsaker betennelse samtidig som det reduserer kløe på huden.

Oral medisin

Hvis kløen er mer alvorlig og forstyrrer søvnen din, vil legen foreskrive noen orale medisiner (drikke). Her er noen legemidler som vanligvis gis av leger.

  • Antihistaminer: Antihistaminer fungerer for å forhindre virkningen av histamin, et kjemikalie i kroppen som forårsaker allergisymptomer i kroppen. Antihistaminer vil bli gitt hvis kløen du føler er forårsaket av allergier.
  • Tetrasykliske antidepressiva: For eksempel som mirtazepin eller gjenopptakshemmer slik som paroksetin og sertralin kan bidra til å lindre alvorlig kløe hos pasienter som har T-celle lymfom og kolestase.
  • Doxepin og amitriptylin: Fungerer som kløestillende middel som vil bidra til å lindre kløe.

Tips for valg av kløemedisin

"Å velge riktig produkt for å behandle kløende hud kan gjøre behandlingen mer effektiv. Bivirkningene kan også være lavere, så lenge du bruker produktet riktig og velger det riktig, sier Gil Yosipovitch, MD, foreleser i hudhelse ved Miller School of Medicine ved University of Miami, som rapportert av Consumer Reports side.

Hvis du ønsker å kjøpe et produkt på apotek, er det i tillegg til å konsultere lege, flere ting som må vurderes ved valg av kløemiddel.

1. Velg produktvarianten etter din bekvemmelighet

Kløestillende midler er tilgjengelige i ulike former, alt fra kremer, pulver eller geler. Du kan velge hvilket produkt du er mest komfortabel med å bruke.

Vanligvis foretrekkes kremprodukter fordi de ikke flekker på klær som pulver, og ikke er for klissete som geler. Finn ut enkelte produkter som er inkludert i listen for å kjøpe, sørg for om produktet er tilgjengelig i ulike varianter eller ikke.

2. Velg parfymefrie produkter

Visste du at medisiner, inkludert kløemidler, har en tendens til å lukte vondt? Det er en grunn til dette, vet du. Selv om duftende lukter kan ødelegge nesen din, har produkter som inneholder dufter en tendens til å være mindre gode for problematiske hudsykdommer.

Når huden din klør, blir huden din følsom. Kjemikalier som produserer lukt kan øke risikoen for allergi og hudirritasjon. Du vil absolutt ikke at kløende hudsykdommer skal bli verre. Så det er bedre å velge et kløestillende produkt som er fritt for tilsatte dufter.

3. Finn ut hvor effektivt kløemiddelet er

Hvert kløestillende produkt har forskjellige ingredienser slik at effektivitetsnivået hos hver person også er forskjellig. Så det er fortsatt en sjanse for at du kanskje ikke er egnet for et bestemt kløestillende produkt selv om det er sjeldent.

For det, velg et produkt som er mindre i størrelse. Prøv deretter å påføre eller strø en liten mengde av produktet på det kløende hudområdet. Se deretter hvordan det påvirker huden din. Hvis det ikke er noen allergisk reaksjon, fortsett å bruke produktet for å behandle kløende hud.