Vil du bruke hudblekingsprodukter? Les først de 5 risikoene

De fleste asiatiske kvinner vil at huden deres skal være hvitere. Men visste du at det er noen bivirkninger eller komplikasjoner av hudblekingsbehandlinger? La oss finne ut sammen i denne artikkelen.

1. Hudbleking fra leger er vanligvis en kur mot hudsykdommer

I motsetning til stereotypen om at hudbleking bare er for skjønnhet, foreskriver mange hudleger faktisk eksfoliering for hudsykdommer, til pasienter som ønsker å bleke huden. Vanligvis foreskrevet er hudlysende legemidler for å behandle hudsykdommer som forårsaker ujevn hudtone.

2. Det er ingen blekemiddel som virkelig kan gjøre huden hvit

Exfoliants virker ved å redusere et pigment som kalles melanin, det vil si ved å bruke medisinen på områder av kroppen eller ansiktet som er mørkere enn resten. Melaninproduksjonen blir forstyrret for å la huden gløde og bli jevnere.

Noen ganger kan hudlysende produkter inneholde eksfolierende midler for mild peeling. Siden huden har en tendens til å regenereres raskt og enkelt, vil eksfoliering hjelpe til med å vaske bort døde hudceller og revitalisere det lysere laget under, slik at huden ser lysere ut. Dette produktet kan imidlertid ikke gjøre hudtonen din hvitere enn din naturlige lyseste hudtone.

3. Å lysne huden kan gi skadelige bivirkninger

Hudleger anbefaler ofte kortsiktig hydrokinon. Solkrem eller reseptbelagte krem ​​med en maksimal dose på 2 % er allerede godkjent av FDA, men er fortsatt litt kontroversiell. Alvorlige allergiske reaksjoner på hydrokinon er sjeldne. Men noen ganger vil huden bli rød, tørr eller kløende i problemområdet.

På den annen side kan dette stoffet øke risikoen for kreft. Av denne grunn, selv om det fortsatt er tilgjengelig over-the-counter i lave doser i USA, kan hydrokinon bare brukes på resept i mange land. Dette stoffet har vært forbudt i noen tid i Europa, men er foreløpig kun tilgjengelig på resept.

4. Langtidsbruk kan til og med gjøre huden mørkere

Hva skjer hvis hydrokinon brukes i doser på mer enn 2 % eller i en periode på mer enn tre måneder? Alle hudlysende aktiviteter vil gi negative resultater, eller til og med paradoksale resultater. Med høyere medikamentnivåer har det vært rapportert om mange komplikasjoner. For eksempel utseende av eksogene oljeinfeksjoner, mørkfarging av huden i lang tid, og hud som blir motstandsdyktig mot enhver behandling. Hudreaksjoner er mulig ved lavere doser, men denne risikoen øker med økende doser.

5. Det finnes naturlige alternativer for hudlys

For de som er på vakt mot giftige kjemikalier, finn naturlige midler for å lysne huden. Det er mange naturlige midler som finnes i naturen med hudlysende egenskaper. Dette alternativet inneholder ingen kjemikalier og det er lett å finne alternative produkter for å lette huden. En du kan prøve er vitamin C, azelainsyre (hvete og bygg) og cinnamomum subavenium fra Kina. Det er også forskning som viser at granatepleekstrakt kan hjelpe. I tillegg hemmer vitamin E-tilskudd også produksjonen av melanin.

Bortsett fra fordelene og effektene av hudblekingsbehandlinger, bør du være oppmerksom på komplikasjonene. Rådfør deg med lege for de beste rådene. Du kan også velge et kvalitetssykehus for din sikkerhet.

Hei helsegruppe gir ikke medisinsk råd, diagnose eller behandling.