3 tips for å lære dykking for nybegynnere, ikke vær uforsiktig!

Å bo i et skjærgårdsland har mange fordeler. I tillegg til at du ofte kan gå til stranden, kan du også prøve å lære deg dykking eller dykking i havet. Selv om dykking ser lett ut, viser det seg at det er mange ting du må forberede før du tar et dykkekurs og dykker i havet. Hva er noen tips for å lære å dykke for nybegynnere? Sjekk ut informasjonen nedenfor.

Dykking kan du ikke gjøre uforsiktig

Å dykke under havet er ikke det samme som å svømme. Miljøforholdene under vann er svært forskjellige fra svømmebassenger eller land. Derfor kan du ikke være uforsiktig når du dykker. Før du dykker må du ha et dykkersertifikat ved å ta en dykkertime for nybegynnere på en dykkerskole.

Så du må virkelig bestå dykkerskolekurset først, ha et sertifikat, og deretter kan du nyte undervannsskjønnheten i Indonesia eller andre land. Jo høyere flytimer du har, desto vakrere vann kan du dykke.

Hva skjer når mennesker dykker under havet?

Når du er under vann, varmes kroppen din opp 20 ganger raskere enn når du er på land. Uten riktig trening kan du umiddelbart bli forkjølet eller utvikle hypotermi.

I tillegg kan dykking også forårsake barotraume. Barotrauma er en skade i mellomøret på grunn av økt undervannstrykk. Som et sikkerhetstiltak gjør dykkere vanligvis det utjevne eller utjevning. Dette har som mål å få øret til å tilpasse seg høytrykksforhold. Trikset er å puste ut mens du lukker nesen.

Selv mens du dykker, kan du oppleve nitrogennarkose. Som sitert fra eMedicine Health, oppstår denne tilstanden når det er et overskudd av nitrogen i kroppen slik at du kan miste bevisstheten. I visse tilfeller kan nitrogennarkose føre til koma. Symptomer på nitrogennarkose kan vises selv på en dybde på 10 meter.

Selv om dykking er en givende aktivitet som er morsom, betyr det ikke at denne aktiviteten er uten risiko. Du trenger tilstrekkelig forberedelse før du dykker.

Hva slags forberedelse bør du gjøre før du blir med på dykking?

For de av dere som aldri har dykket før, er det tre hovedting du må være oppmerksom på når du tar et dykkerkurs. For mer informasjon, se følgende informasjon.

1. Kompetanse i vann (vannkunnskaper)

Det er vanlig i idretter som er unike og ekstreme, som for eksempel dykking, å ha flere kompetansekrav som oppnås først. Disse kravene er der for din egen komfort og sikkerhet mens du dykker. Dersom kravene er oppfylt betyr det at du er kompetent nok og kan mestre dykkefeltet lettere.

En av dem er testen av Profesjonell sammenslutning av dykkerinstruktører (PADI) du må gå gjennom for å se hvor stor vannkunnskaper eller din kompetanse innen vann.

Først, i 10 minutter kan du begynne å lære å dykke ved å flyte eller svømme til kanten av bassenget eller stå stille i vannet uten hjelp.

For det andre, svøm uten hjelpemidler så langt som 200 meter eller svøm så langt som 300 meter med dykkermaske, snorkel og froskesko. Denne testen er lett for deg å bestå hvis du mestrer de grunnleggende svømmeteknikkene. I denne testen er det ingen tidstelling, så du kan svømme i rolig tempo for å spare energi.

Under dykkekurset vil dykkeinstruktøren veilede deg slik at du kan mestre de grunnleggende dykkeferdighetene som er forutsetningene.

2. Helsekrav

For å få dykkersertifisering må du være i god helse og i form. Derfor trenger du et legebrev som sier at du oppfyller helsekravene som trengs før dykking.

Du kan få dette brevet ved å sjekke tilstanden direkte til legen. Liste over kroppstilstander som du må feste inkluderer:

  • generell medisinsk historie,
  • røntgen av brystet,
  • elektrokardiogram (EKG) for å se den elektriske aktiviteten til hjertet,
  • lungefunksjon,
  • audiogram,
  • synsskarphet (øyesyn),
  • fullstendig blodprøve, og
  • urinprøve.

I tillegg til denne listen kan det være andre medisinske tester du må gjennomgå. Ta kontakt med dykkerkurset ditt for å finne ut hvilke helsekriterier du må oppfylle før du dykker.

I tillegg vil dykkerkurs vanligvis be deg om å fylle ut et spørreskjema for å vurdere om det er visse forhold som kan forårsake helseproblemer under dykking.

Det er faktisk noen helsemessige forhold som ikke anbefales for dykking, for eksempel abnormiteter i mellomøret, astma og koronar hjertesykdom.

Spesielt for folk med hjerteproblemer, en journal Arbeidsmedisin forklart at dykking kan gi kortvarige kardiovaskulære effekter på grunn av trykk i vannet.

Hos personer som er i faresonen, som å ha høyt blodtrykk, kan dykking ha langsiktige kardiovaskulære effekter som du bør være oppmerksom på. Vi anbefaler at du konsulterer legen din eller dykkerinstruktør før du starter denne aktiviteten.

3. Lær om dykkerutstyr

I tillegg til fysiske forberedelser og medisinske tester, er det en ting til som ikke er mindre viktig hvis du vil være med på dykking. Ja, dette er å lære å bruke og mestre diverse dykkerutstyr. Du må forstå hvordan hver del av dykkerutstyret fungerer så godt som mulig. Tenk på disse dykkeutstyret som en forlengelse av dine egne fysiske evner.

For eksempel å forstå hvordan en dykkerørslange fungerer for å puste under havet. Du må vite hvordan det fungerer som om røret er et pusterør i kroppen din. Hvor dypt du kjenner dykkerutstyret kan være nøkkelen til om du vil dykke vellykket eller ikke.

I tillegg må du også vite hvilke risikoer som kan oppstå i disse verktøyene og hvordan du kan forhindre dem eller overvinne dem når de oppstår. For eksempel må dykkermasker være godt festet. Hvis du ser ned og masken vingler, betyr det at installasjonen ikke er tett nok og det er fare for at vann kommer inn. Spør dykkeinstruktøren din hva du kan gjøre hvis masken plutselig føles løs mens du dykker.

Det er best å unngå å dykke alene, selv om du er dyktig og sertifisert. Sørg for at du minst har en erfaren ledsager som kan hjelpe når ting går galt mens du er i vannet.