4 fantastiske fordeler med Moringa frø for kroppshelse: bruk, bivirkninger, interaksjoner |

Moringa-treet er en innfødt plante i Indonesia som også er kjent som et medisinsk tre, takket være dets ulike aktive stoffer som er effektive i å håndtere ulike helseproblemer. Nesten alle deler av Moringa-treet kan brukes til å opprettholde en sunn kropp, fra blomstene, Moringa-bladene, til frøene. Hva er fordelene med Moringa frø som er bra for kroppen?

Fordeler med Moringa frø for helse

Moringa-tre som har et latinsk navn Moringa oleifera beriket med næringsstoffer som kalsium, jern, vitaminer og essensielle aminosyrer som også finnes i quinoa og animalsk kjøtt.

I tillegg er Moringa-frø også rike på vitamin C, antioksidanter og anti-inflammatoriske midler. Her er fordelene med Moringa-frø som det er synd å gå glipp av.

1. Senker blodtrykket

Ukontrollert høyt blodtrykk kan føre til alvorlige hjerteproblemer, som slag og hjerteinfarkt. Å senke blodtrykket er en av de mest anerkjente fordelene med Moringa frø. Du kan koke Moringa-frø og drikke vannet regelmessig.

2. Gjør søvnen bedre og øker energien

For deg som har problemer med å sove godt, skader det aldri å drikke kokt vann fra Moringa frø 1 time før det er på tide å sove. Foruten å kunne hjelpe deg med å sove godt, kan denne Moringa-gryten gjøre kroppen mer energisk neste morgen.

Årsaken er at en håndfull Moringa-frø inneholder tre ganger jerninnholdet i spinatblader. Dette er også det som gjør fordelene med Moringa-frø bra for personer som har jernmangelanemi.

Kroppen krever tilstrekkelig inntak av jern for å produsere og frakte oksygenrike røde blodceller til muskler, organer og annet kroppsvev.

3. Senke blodsukkeret

En studie fra 2014 publisert i Acta Histochemica rapporterer at senking av blodsukkernivået kan betraktes som en fordel med Moringa-frø, som er spesielt bra for personer med diabetes.

Imidlertid ble denne studien bare utført på laboratorierotter, og dens effektivitet hos mennesker er ikke bevist. Så langt er imidlertid resultatene lovende. Du bør først konsultere en lege før du bruker Moringa frø for å kontrollere diabetessymptomene.

4. Opprettholde hudens helse og skjønnhet

Moringa frø er beriket med antioksidanter som kan bekjempe frie radikaler som forårsaker for tidlig aldring av huden. Oljen ekstrahert fra Moringa frø kan brukes som en naturlig fuktighetskrem for å holde huden glatt, myk og glødende.

Hvordan bruke eller konsumere Moringa frø

For å få fordelene med Moringa-frø, kan du behandle eller få behandlet Moringa-frø på flere måter nedenfor.

  • Moringa frø kan konsumeres som nøtter. Stek Moringa-frø i ovnen (samme som matlaging popcorn ), eller du kan legge til moringafrø med en blanding av granola og annen tørket frukt.
  • Du kan koke dem som erter og bruke dem som tilbehør til ethvert måltid.
  • Du kan koke Moringa-frø i 15 minutter, og sil deretter vannet for å drikke som urtete.

Husk at Moringa-frø ikke er en erstatning for medisinske medisiner og legebehandling

Å konsumere Moringa frø som urtemedisin er faktisk greit. Moringa-frø er imidlertid ikke en erstatning for legemidler eller medisinsk behandling fra en lege, men kun som en komplementær behandling.

Urtemedisiner og urter bør kun konsumeres for å opprettholde helsen, komme seg etter sykdom eller redusere risikoen for sykdom - ikke for å kurere den. For å kurere sykdommen fortsatt trengte en lege reseptbelagte legemidler.

I tillegg, for å forhindre risiko for sykdom og opprettholde den generelle kroppshelsen, er det viktig å leve en sunn livsstil ved å trene, spise regelmessig og regelmessig sjekke blodtrykk og/eller blodsukker.