Bivirkninger av sellerijuice hvis du drikker for mye •

Å drikke sellerijuice er forfriskende, men hvis det konsumeres ofte, kan det forårsake bivirkninger. Sellerijuice har en rekke vitaminer og mineraler som kan gi helsemessige fordeler. For eksempel å senke blodtrykket, forebygge kroniske sykdommer og betennelser og vedlikeholde kroppsvæsker.

Selv om sellerijuice hjelper kroppen med å holde seg hydrert, bør den ikke inntas i overkant. For det er helserisiko som kan oppstå.

Hva er bivirkningene av å drikke sellerijuice?

Det er mange helsefordeler å hente når du drikker sellerijuice, men i riktig porsjon. Et glass sellerijuice inneholder vitamin C og K, inkludert mineralene folat, kalium og antioksidanter. Sellerijuice kan redusere risikoen for betennelse og forbedre kardiovaskulær helse.

Det er tider når sellerijuice er utmerket som antas å være i stand til å avgifte kroppen. Å drikke sellerijuice ble elsket av mange mennesker som følger trenden med en sunn livsstil, på grunn av dens avgiftende fordeler.

Egentlig har kroppen en måte å kvitte seg med ulike giftstoffer på sin egen måte. Måten kroppen fjerner giftstoffer på, støttes også av fysisk aktivitet og inntak av sunn mat.

Frukt- og grønnsaksjuice som drikkes i overkant vil forårsake bivirkninger, inkludert sellerijuice.

Rachele Pojednic, Ph.D, professor i ernæring ved Simmons College, innrømmer at selleri støtter helse. Imidlertid kan inntak av store mengder bladsellerijuice forårsake bivirkninger ved å øke kjemiske reaksjoner i kroppen.

Rachele lanserte siden Eating Well og sa at selleri i seg selv har kjemikalier som furanokumarin og psoralener. Begge er fototoksiske hvis de kommer inn i kroppen.

I noen tilfeller kan furanokumariner forårsake hudblemmer og hyperpigmentering. I mellomtiden er psoralen en kjemisk forbindelse som gjør huden mer følsom. Når huden er i direkte kontakt med ultrafiolett lys, kan det øke risikoen for dermatitt, solskader og for tidlig aldring.

I tillegg til hudproblemer, la Rachele til, kan bivirkningene av å drikke sellerijuice i overkant skade leverhelsen og påvirke kroppens metabolisme.

Ikke bare fototoksiske effekter, selleri inneholder 30 mg natrium per 40 gram. Når du bruker det, må du være oppmerksom på riktig dose. Fordi sellerijuice kan forårsake bivirkninger forbundet med høyt natriumforbruk, som økt blodtrykk og overflødig kroppsvæske.

Så om sellerijuice fortsatt kan drikkes? Selvfølgelig unngås bivirkningene av sellerijuice når den konsumeres i riktige porsjoner.

Lag sellerijuice med riktig porsjon

Den riktige delen av å konsumere sellerijuice er absolutt bra for helsen til kroppen. Healthline anbefaler et daglig inntak av 473 ml sellerijuice. Hvis du er interessert i å prøve det, kan du følge følgende metode.

Ingrediens

  • 8-9 stangselleri som er gitt og hakket
  • 1/2 grønt eple (valgfritt)
  • 1 ts sitronsaft (valgfritt)

Hvordan lage

  • Mos selleri og grønne epler med en juicer
  • Bland sitronsaft
  • Server i glass og tilsett isbiter (valgfritt)

Du kan prøve metoden ovenfor for å drikke sellerijuice om morgenen. Porsjonen kan unngå bivirkningene av sellerijuice.

Vær imidlertid oppmerksom på at sellerijuice ikke kan starte fordøyelsessystemet. Når grønnsaker eller frukt serveres i et glass juice, er det ikke fiber i det.

Det er godt å drikke sellerijuice eller annen juice ledsaget av inntak av en rekke grønnsaker og frukt. Så du kan føle fordelene med fiberen.