Bromance (mannlig vennskap) er like solid som kvinnelig vennskap

I det siste kan du ofte høre begrepet bromance i populærkulturen. Faktisk brukes dette begrepet for å beskrive et sterkt vennskap mellom menn. Ja, menn kan også ha solide og kompakte vennskap som kvinnelige vennskap. Vil du vite mer om mannlig vennskap? Les videre for informasjonen nedenfor.

Hva er det bromance?

Bromance avledet fra ordet brosje (guttevenn eller bror) og ordet romanse (vennlig). Så, egentlig begrepet bromance betyr et intimt brorskap av menn. Gjør ingen feil, intimt her er ikke definert i sammenheng med seksuell og romantikk, vet du. Mesra betyr et veldig nært og intimt forhold, for eksempel som at bror og søster kommer overens.

Mannen som har bromance føler at de tilhører hverandre, ønsker å snakke og være åpne for hverandre, og støtter hverandre. Utover det, vises vanligvis et mannlig vennskap som er så solid av egenskaper som å tilbringe tid sammen ofte til når du er alene, vil folk spørre deg hvor din mannlige venn er.

Du og dine mannlige venner kan også ha hyppige samtaler – både personlig og gjennom chat –om ulike ting. Fra trivielle ting som å dele dumme vitser, snakke om gårsdagens fotballkamp, ​​til personlige ting som familieproblemer eller kjærlighetsforhold.

Bromance det er normalt, egentlig!

Faktisk er mannlig vennskap vanlig og har eksistert siden århundrer siden. Til og med siden forhistorisk tid da menn allierte seg og samarbeidet for å jakte. Det er bare begrepet bromance kjent nylig.

Det er så vanlig, mange menn føler seg mer komfortable å dele og dele med sine mannlige venner enn med sin egen partner. Forskning i tidsskriftet Men and Masculinities i 2014 fant at minst én mann har en mannlig venn som alltid brukes som et sted å fortelle historier eller dele om alle aspekter av livet hans. Totalt 28 av 30 menn innrømmet at de foretrekker å snakke om personlige problemer med sin beste venn, ikke partneren sin.

Dette er på samme måte som mange kvinner kan føle seg mer komfortable med å dele med sine kvinnelige venner, ikke sin partner. Det er ingenting å bekymre seg for. Alt kommer tilbake til den enkelte.

Hvorfor er menn noen ganger mer opptatt av sine mannlige venner enn sine egne partnere?

Mannlige vennskap kan opprettholde en manns mentale helse og sosiale velvære. Dette er fordi med vennskapet til menn har de plass til å behandle og uttrykke følelsene sine på en sunn måte. Dette er fordi i en patriarkalsk kultur kreves det ofte at menn har en mental holdning av stål, aka de må ikke fremstå som «svake» foran andre mennesker, spesielt overfor kvinner. Det er derfor en mann kan føle seg mer komfortabel med å åpne opp for sine mannlige venner, ikke sin egen partner.

Faktisk avslørte en fersk studie i tidsskriftet Neuropsychopharmacology at mannlige vennskap kan frigjøre hormonet oksytocin, et hormon som spiller en rolle i å knytte bånd til andre mennesker samtidig som du føler deg bedre psykisk.

Husk at det ikke betyr at kvinnen ikke kan oppfylle behovene hennes følelsesmessig eller fysisk. Det er bare det at menn også trenger andre menns synspunkt. De trenger også kvalitetstid sammen, akkurat som kvinners kvalitetstid med vennene sine.

Derfor er det ikke bare kvinner som kan ha en vennskapskrets som er så solid og kompakt. Gutter har også sterke vennskap, selv om de ikke alltid er åpenbare.