4 fordeler med å fise for kroppshelsen •

Fordelene med å fise for kroppen er mange. Selv om effekten gir ubehagelige lukter, er fising en naturlig prosess som er en del av fordøyelsessystemet og er bra for helsen.

Så, hva er fordelene med å fise? La oss diskutere med utgangspunkt i årsakene til at vi må fise.

Fordeler med Farts

Som nevnt tidligere er gasspassering en naturlig prosess og kan være et tegn på at fordøyelsessystemet fungerer som det skal. Med andre ord, maten som konsumeres har blitt behandlet av kroppen på riktig måte.

Det er ikke bare en del av fordøyelsessystemet. Hvis det utforskes videre, viser det seg at utpust også er nyttig for følgende ting.

1. Indikerer at maten som konsumeres er balansert

Den første fordelen med fising er at det gir et signal om ernæring. Et balansert kosthold bestående av protein, lite fett, grønnsaker, frukt og fullkorn er inkludert. Det vil imidlertid produseres mye gass fra fordøyelsen.

På den annen side kan enkelte typer karbohydrater ikke brytes ned direkte i fordøyelseskanalen. Slik at maten skal fermenteres først i tykktarmen før den kastes. Denne gjæringsprosessen produserer også gass slik at du passerer gass.

2. Reduser magesmerter

Videre er det andre fordeler med å fise, nemlig å redusere magesmerter. Når du spiser, tygger, svelger og behandler mat, produserer alle disse tingene gass i fordøyelseskanalen. Når gass bygger seg opp, vil du over tid føle deg ukomfortabel og til og med forårsake smerte.

Når man holder i vinden kommer ikke gassen ut av kroppen slik at trykket og smertene i magen ikke skal avta. Å puste ut vil imidlertid frigjøre gassen og redusere trykket slik at smertene avtar.

3. Identifisere matallergier

Fra fising kan du se om du er allergisk mot en bestemt matvare. Når du spiser mat som forårsaker allergi, kan symptomene inkludere diaré, kvalme, oppblåsthet og overdreven gassproduksjon.

Hvis du alltid føler disse symptomene når du spiser bestemte matvarer, og deretter fiser, er det et tegn på at kroppen din gir et signal om at du er allergisk mot den maten. Det er en av tilleggsfordelene med å fise.

Det er imidlertid viktig å fortsatt konsultere en lege for å vite klart og definitivt om hvilke matvarer som forårsaker allergier.

4. Viser en sunn fordøyelseskanal

En sunn fordøyelseskanal betyr at den er bebodd av et bredere utvalg av gode bakterier. Disse bakteriene jobber med å spise og fordøye maten du spiser. Når fordøyelsessystemet er sunt og bakterier lett kan behandle mat, blir det automatisk lettere å danne gass.

Det er ingen grunn til å holde en fis

Dermed er det ikke lenger noen grunn for deg å holde farten. Fordi fordelene med å fise er veldig tydelige. Farts kan tjene som en indikator på fordøyelseshelse for å bli et verktøy for å identifisere allergier.

Men faktisk, fising kan ikke være vilkårlig. Du bør finne et toalett eller et rolig sted når du vil tisse. Målet er ikke å forstyrre andre mennesker.

Å holde en fis er ikke direkte skadelig for kroppens organer, men det har en innvirkning på kroppen. I tillegg vil tarmene også føles som de svulmer på grunn av blokkeringen av gass som holdes inne i farten.

Under visse forhold kan det å holde i farter faktisk ha en dødelig innvirkning, som å forårsake divertikulitt. Imidlertid er dette tilfellet svært sjeldent og er mer vanlig hos eldre pasienter.

Så nøkkelen til å få fordelene med å fise er ikke å holde den inne.