5 fordeler med fennikel for kroppshelse Ikke gå glipp av

Fennikel har lenge vært kjent som et krydder på kjøkkenet så vel som en medisinplante. Fennikelolje er også en av ingrediensene for å lage babytelonolje. Det stopper ikke der, for det viser seg at det er mange flere helsemessige fordeler som kan oppnås fra fennikel.

Fennikelplante fordeler for helsen

1. Bra for hjertehelsen

Fennikel inneholder vitaminer og næringsstoffer som er bra for hjertehelsen. Innholdet av fiber, kalium, folat, vitamin C, vitamin B-6 og fytonæringsstoffer i fennikel, pluss en liten mengde godt kolesterol, er rapportert å opprettholde hjertehelsen.

Spesielt fiber. Tilstrekkelig fiberinntak hver dag bidrar til å senke det totale kolesterolnivået i blodet og reduserer dermed risikoen for hjertesykdom. I tillegg rapporterte en studie at regelmessig inntak av 4069 mg kalium per dag reduserte risikoen for død av hjertesykdom med 49 prosent.

I mellomtiden forhindrer innholdet av vitamin B-6 og folat oppbygging av homocysteinforbindelser i karene ved å omdanne dem til metionin. Overdreven opphopning av homocystein kan skade blodkar og forårsake hjerteproblemer.

2. Bidra til å forebygge kreft

Ikke mange vet om fordelene med denne ene fennikelen. Fennikel er kjent for å inneholde anetolforbindelser som er antikreft og bidrar til å beskytte kroppen mot risikoen for flere typer kreft.

I følge forskning fra Texas har anetol potensialet til å stoppe og drepe veksten av brystkreftceller. Det samme ble formidlet av en studie fra Saudi-Arabia.

Men selv om det ser lovende ut, trengs det fortsatt forskning på fordelene med fennikel som alternativ kreftbehandling.

3. Forbedre hukommelsen

Kolin er en forbindelse i fennikelplanten som har mange fordeler. En av dem er å hjelpe til med å sove bedre, starte muskelsammentrekninger og bevegelser og skjerpe hukommelsen.

I tillegg fungerer kolin også for å opprettholde strukturen til cellemembraner, hjelper til med å overføre nerveimpulser, hjelper fettabsorpsjon og reduserer kronisk betennelse i kroppen.

4. Bra for kroppens stoffskifte

Bortsett fra å være bra for hjertehelsen, spiller vitamin B6 i fennikel også en viktig rolle i energiomsetningen.

Vitamin B6 kan bryte ned karbohydrater og proteiner til glukose og aminosyrer. Disse forbindelsene når de brytes ned kan brukes som kroppens energireserver når du er aktiv.

5. Bra for huden

Fennikel er rik på vitamin C, noe som du kan høste maksimalt når den konsumeres rå.

Vitamin C er en antioksidant som er avgjørende for å produsere kollagen. Kombinasjonen av antioksidanter og en tilstrekkelig tilførsel av kollagen kan bidra til å forhindre hudskader fra soleksponering samt forurensning og røyk.

Vitamin C øker også kollagenets evne til å forhindre fremkomst av rynker og forbedre hudens elastisitet.

Ting du bør vurdere før du spiser fennikel

Til tross for de potensielle fordelene for kroppen, anbefales ikke alle å konsumere fennikel.

Visse aktive forbindelser i fennikel har vist seg å virke på samme måte som hormonet østrogen i menneskekroppen. Dette gjør det mindre trygt for forbruk av gravide kvinner. En unødvendig økning av hormonet østrogen under graviditet kan risikere å forstyrre kroppens prosess med å utvikle fosteret.

Fennikel kan også samhandle med visse medisiner, inkludert østrogenpiller og visse kreftmedisiner. Så konsulter alltid en lege før du bruker noen form for urter.