Særskilt kløe på grunn av ringorm og Candida soppinfeksjon

Alle kan få en soppinfeksjon i huden. Men hvis du er aktiv i sport og fysisk aktivitet, kan risikoen være høyere. De to vanligste typene soppinfeksjoner som forårsaker kløe er soppinfeksjoner ringorm aka ringorm og Candida-soppinfeksjoner.

Begge typer soppinfeksjoner er like vanligere i områder med fuktig hud. Imidlertid er hudområdet som er berørt vanligvis annerledes. Forskning viser at soppinfeksjoner forårsaket av Candida kan angripe huden på pungen hos menn, mens ringorm aldri forekommer i dette området. Utseendet til disse to typene soppinfeksjoner er også forskjellig.

Hvordan se forskjellen mellom ringormkløe og Candida-soppinfeksjon?

Ringorm soppinfeksjon aka ringorm

Selv om navnet ringorm, Denne infeksjonen er ikke forårsaket av ormer aka ormer. Ringorm er forårsaket av en gruppe sopp som kalles dermatofytter. Ringorm påvirker vanligvis føttene (ofte kalt fotsopp), lysken (tinea cruris), hodebunnen (tinea capitis), negler, hender og føtter.

Ringorm forårsaker et rødt, betent utslett som noen ganger er skjellete, og som vanligvis er rund i form for å ligne en ring. Sentrum er vanligvis rødt, men det kan også være normal hudfarge. Hvis det vises i hodebunnen, kan ringorm forårsake hårtap.

Ringorm kan overføres fra person til person, eller fra mugne gjenstander som fuktige håndklær, eller fra kjæledyr som hunder og katter.

Candida-soppinfeksjon

Candida-soppen er vanligvis tilstede i kroppen til alle mennesker, men hvis mengden er for stor, kan den forårsake infeksjon. De mest infiserte kroppsdelene er skjeden, vulva, mannlige kjønnsorganer, munn og varme, fuktige områder av huden som armhulene, mellom tærne, lysken, baken, under brystfoldene og området under neglene.

Candida-soppinfeksjon i skjeden kan forårsake brennende følelse, vaginal rødhet, ledsaget av tykk hvit utflod som ost. Candida-soppinfeksjon i munnen ser ut som tykke hvite flekker på tungen. På huden ser en Candida-soppinfeksjon ut som et flatt rødt utslett, med humpete sider.

Hva er det mest effektive middelet mot ringorm og Candida-sopp?

Behandling for disse to typene soppinfeksjoner er ikke mye forskjellig. Du kan bruke soppdrepende salver og kremer. Noen ringorm- og Candida-gjærmedisiner er også reseptfrie uten resept og er tilgjengelige under flere merker. Du kan se etter en salve som inneholder klotrimazol, mikonazol eller terbinafin.

For å finne ut mer om andre årsaker til soppinfeksjoner som gjør huden kløende og den riktige måten å håndtere dem på, se følgende video: