Å få tvillinger må hoppe over en generasjon, er det sant?

For de av dere som har tvillinger, har dere sikkert mange spennende opplevelser med dem. Noen ganger får du lyst til å føle spenningen ved å ha tvillinger. Imidlertid sier mange at det er umulig for tvillinger å ha tvillinger også. De sier at du må hoppe gjennom en generasjon før du kan få tvillinger, så det er en sjanse for at barnebarna dine får tvillinger. Kan dette forklares vitenskapelig?

Tvillinggener kan bare arves ved ikke-identiske tvillinger

Har du en far eller mor med tvillinger, er sjansen stor for at du får tvillinger. Grunnen er at kroppen din kan bære tvillinggener som er arvet fra foreldrene dine, så det er ikke umulig hvis du en dag får tvillinger.

Det er faktisk to typer tvillinger, nemlig eneggede tvillinger og ikke-identiske tvillinger (broderlige tvillinger). Vel, denne genetiske faktoren er mer sannsynlig å produsere ikke-identiske tvillinger, i stedet for eneggede tvillinger.

Sitert fra Verywell er hyperovulasjon en av årsakene til at kvinner får tvillinger. Dette tilfellet av hyperovulasjon er også påvirket av genetiske faktorer.

Hyperovulasjon er en tilstand når en kvinne slipper ut mer enn ett egg i menstruasjonssyklusen. De to eggene blir også befruktet av to forskjellige sædceller, noe som resulterer i ikke-identiske tvillinger.

På den annen side er svært sjeldne tilfeller av eneggede tvillinger forårsaket av genetiske faktorer. Eneggede tvillinger anses å være spontane og forekommer tilfeldig. Så dette kan skje med par som ikke har tvillinger i familien i det hele tatt.

Likevel er det faktisk flere typer tvillinger og deres unike egenskaper. Nysgjerrig på noe? Dette er en artikkel om 7 typer tvillinger som du kan se.

Må man hoppe over en generasjon for å få tvillinger?

Graviditet med tvillinger kan oppstå når fosteret bærer tvillinggener fra foreldrene, både fra farssiden og morssiden. Men hvis du nå har tvillinger, er det en sjanse for at du vil få tvillinger i fremtiden?

De fleste ville sagt nei. Grunnen er at de mener at man må hoppe over en generasjon først for å få tvillinger. Så hvis du nå er tvillinger som første generasjon, så vil tvillinggenene hoppe over andre generasjon, nemlig barna dine, så vil sjansene oppstå i tredje generasjon, nemlig barnebarna dine.

Faktisk er det ingen studier som beviser at man må hoppe over en generasjon først. Så, dette er bare en myte. Tvillinger kan forekomme i alle generasjoner i familien.

Denne myten stammer fra feil antagelse om tvillinger. Et eksempel er dette.

Første generasjon: Bestemor

Du (kvinne) har tvillingbestemødre. Dette betyr at bestemoren din ga det hyperovulatoriske genet videre til barnet sitt. For eksempel har bestemoren din to sønner, nemlig Adam og Rudi.

Andre generasjon: Adam og Rudi

For eksempel er Rudi din far. Adam og Rudi bærer begge det hyperovulatoriske genet som ble overført fra bestemoren din. Men siden de begge er menn, er det lite sannsynlig at Adam og Rudi vil hyperovulere.

Tredje generasjon: du

Du giftet deg, så planlegger du en graviditet. Faktisk har du tvillinger, sønnen din og tvillingsøsteren hans, som begge er jenter.

Hvorfor skjer dette? Dette er fordi mens du fortsatt var i livmoren, ble det hyperovulatoriske genet overført fra faren din. Som et resultat av dette hyperovulerer du og tillater forekomsten av broderlige tvillinger, aka ikke-identiske, slik tilfellet er med deg og ditt søsken i dag.

Basert på denne beskrivelsen er det klart at omsetningen av tvillinger ser ut til å hoppe over en generasjon. Faktisk er det ikke det.

Dette mønsteret er mer påvirket av kjønnet til arveren av det hyperovulatoriske genet, enten det er mann eller kvinne. Hvis barnet ditt har tvillinger og får døtre, er det mulig at døtrene også får tvillinger fordi de bærer det hyperovulatoriske genet.