Bli kjent med flytende mat for ekstra ernæring for syke mennesker -

Fullstendig og balansert ernæring spiller en viktig rolle som energikilde for å bygge og vedlikeholde kroppens immunsystem. Folk som er syke og eldre trenger ofte flytende mat for å dekke daglig ernæring.

Det er ofte funnet at det er forhold med spisevansker, slik at det trengs andre alternativer som tilleggsnæring, som er flytende mat. For det, la oss identifisere de ulike fordelene med flytende mat, slik at ernæringen deres kan oppfylles optimalt.

Flytende mat som kosttilskudd for syke og eldre

Flytende mat er en måte som kan velges for å gi tilstrekkelig næring til pasienter, som slagpasienter og kreftpasienter.

Vanligvis har de problemer med å svelge fast føde, dette er fordi nervesystemet ikke kan fungere normalt.

I mellomtiden opplever kreftpasienter ofte tap av appetitt som et resultat av kjemo-strålebehandlingen de gjennomgår.

Dersom denne vanskelige spisetilstanden ikke behandles umiddelbart, kan det ha innvirkning på risikoen for underernæring, fordi næringsstoffene i kroppen ikke blir oppfylt optimalt.

Dette kan føre til økt svakhet, infeksjoner og komplikasjoner, og en lengre helingsprosess på grunn av ernæringsmangler.

Tap av appetitt oppleves også ofte av eldre, fordi de opplever vanskeligheter med å tygge ledsaget av nedsatt kroppshelse. Hos eldre er disse næringsstoffene like viktige for å støtte ytelsen til organene deres for å holde dem i funksjon.

Næringsstoffer er faktisk lett å få fra sunn mat, for eksempel en rekke grønnsaker og frukt, melk, kylling eller biff, fisk og andre.

Dette er imidlertid forskjellig fra tilstanden til friske mennesker som lett kan spise all slags fast føde. Pasienter som er syke og eldre må vurderes for deres tilstand fordi det er ganske vanskelig å behandle fast føde.

Anbefalinger for flytende fôring

Derfor, for å optimalisere absorpsjonen av fullstendig og balansert ernæring, anbefales det for tiden flytende fôring. Disse flytende matproduktene er lett tilgjengelige på markedet og er veldig enkle å finne.

Flytende mat er nyttig for å hjelpe med å møte de tapte næringsstoffene og øke kaloriene i kroppen som en erstatning for fast føde.

Kalorier og ulike kosttilskudd i den kan gi en energiforsyning for å optimere funksjonen til kroppens organer, og dermed støtte pasienter og eldre i å utføre fysiske aktiviteter riktig.

Uten nok kalorier vil ikke kroppen ha nok energi til å utføre funksjonene til organene.

En rekke flytende matvarer beregnet på syke og eldre er praktisk utformet for å være drikkeklare med god smak, som vanilje og tropisk frukt, noe som gjør det lettere for pasienter og eldre å innta dem.

På den måten kan komplett og balansert ernæring komme inn i kroppene deres.

Forskjellen mellom flytende mat og melk

Oppfyllelsen av næringsstoffer hentet fra flytende mat er forskjellig fra melk. Flytende mat er formulert med spesifikke ingredienser for personer med visse sykdomstilstander og eldre.

Melk er generelt høy i protein, fett, karbohydrater, ulike vitaminer og mineraler. Melk har gode fordeler for kroppen som helhet. Vanligvis fokuserer imidlertid meieriprodukter på å forbedre beinhelsen ved å fremme kalsiumfordelene deres.

I motsetning til melk, er flytende matvarer vanligvis beriket med en rekke spesifikke og spesifikke næringsstoffer som trengs, for eksempel innholdet av EPA (Eicosapentanoic Acid eller Eicosapentanoic Acid). eikosapentansyre ) som er omega-3 fra fiskeolje, og noen er utstyrt med 14 vitaminer og 15 mineraler.

Omega-3-fettsyrer fra fiskeolje brukes ofte for å øke kroppsmassen og som anti-inflammatorisk hos kreftpasienter. Inntak av EPA i flytende mat kan være et alternativ for å øke appetitten slik at det bidrar til å opprettholde pasientens kroppsvekt.

I tillegg, ifølge tidsskriftet Prostaglandiner Leukotriener og essensielle fettsyrer , EPA som en omega-3 fettsyre har også immunmodulator , nemlig å øke kroppens immunsystem ved å motvirke patogener som forårsaker infeksjon .

På den måten kan inntak av flytende mat som inneholder EPA hos syke og eldre opprettholde immunforsvaret.

Når du gir flytende mat, er det bedre å velge produkter som ikke inneholder laktose.

Fordi noen mennesker kan ha en laktoseallergi eller intoleranse. Slik at flytende mat kan mottas av kroppen optimalt, uten å forårsake allergiske reaksjoner.

Flytende mat er forskjellig fra most fast føde

Nå vet du forskjellen i innholdet og fordelene med melk og flytende matvarer. Vær også oppmerksom på at definisjonen av flytende mat ikke er det samme som fast mat som er moset eller blandet.

Den moste faste føden kan hjelpe pasienter med visse tilstander og eldre med å gi inntak i kroppen deres.

For pasienter som er bevisstløse eller har visse sykdomstilstander slik at de ikke kan spise gjennom munnen, anbefales NGT-fôring. Nasogastrisk rør ) kan gis for å sikre oppfylling av kalorier og protein så lenge fordøyelsessystemet fortsatt fungerer.

Å gi fast føde som er moset har imidlertid også ulike ulemper. For eksempel trengs ulike typer mat for optimal ernæring og mulig blokkering av NG-røret.

I tillegg inkluderer ulempene også det høye leveringsvolumet som kreves for å oppfylle energikravene.

En annen metode som kan gjøres, er å erstatte den moste faste maten med klar til å spise flytende mat.

Flytende matprodukter som er tilgjengelige på markedet er tilpasset og beriket med komplett og balansert ernæring for å møte de daglige ernæringsbehovene til syke og eldre mennesker.

Denne flytende maten kan være et utmerket alternativ for å forhindre underernæring og unngå blokkering i NGT.

For å oppnå optimal ernæring i kroppen, kan du lese reglene for bruk av flytende matvarer som skal konsumeres. Da kan du oppsøke lege. Håper du og familien din alltid er ved god helse!