Overvinne svarte armhuler, fra medisinske måter til naturlige måter

Det er mange årsaker til mørke armhuler, fra bruk av feil deodorant, feil barberingsteknikk og så videre. Men hvordan håndtere mørk hud under armene og returnere den til sin opprinnelige farge?

Ulike måter å håndtere mørke armhuler på

Det er mange måter vi kan gjøre for å overvinne mørk armhulefarge. Ønsker du raskere resultater kan det hende du trenger medisiner og behandling fra lege. Men hvis du er bekymret for bivirkningene, kan du prøve å bruke naturlige ingredienser.

Overvinne mørke armhuler på medisinsk måte

Her er ulike behandlinger fra leger for å lysne mørke armhuler.

1. Bruk krem

Vanligvis er den mest aktuelle aktuelle medisinen hydrokinon. Hydrokinon virker for å lysne din mørke underarmshud. Det kan være i form av en krem, lotion, gel eller væske. Noen ganger kan disse produktene fås uten resept fra lege, men hydrokinoninnholdet er absolutt mindre.

For å støtte arbeidet med stoffet, vil legen også foreskrive tilleggsmedisiner, nemlig tretinoin eller kortikosteroider. Noen ganger inneholder medisinen som gis allerede alle tre samtidig.

Andre kremalternativer inkluderer azelainsyre og kojinsyre.

2. Laserterapi

En annen behandling for mørke armhuler er å gjennomgå laserterapi. Denne terapien innebærer å administrere en laser til det berørte området for å fjerne hudpigment.

3. Peeling kjemisk

I denne prosedyren vil legen påføre et kjemikalie på den svarte huden din. Senere vil den berørte huden sakte flasse av og avsløre ny, jevnere hud med en jevnere farge.

Kjemikaliene som brukes i denne prosedyren er alfahydroksysyrer og betahydroksysyrer (AHA og BHA). I begynnelsen kan det hende at resultatene ikke ser optimale ut. Derfor bør vanligvis denne prosedyren gjøres i etapper.

Du må vite, medisinsk behandling vil være viktigere hvis de mørke armhulene er basert på visse tilstander som melasma eller acanthosis nigricans. Hvis du ikke har disse tilstandene, er det en god idé å konsultere en hudlege først.

Overvinne mørke armhuler på den naturlige måten

For deg som ikke ønsker å oppleve bivirkninger av medisinsk behandling, kan du velge å bruke hjemmeingredienser. Foruten å være mer økonomiske, har disse ingrediensene også en tendens til å gi mindre bivirkninger.

1. Sitron

Sitron er et naturlig blekemiddel som kan gjøre alle deler av huden lysere, inkludert armhulene. Ikke bare det, sitron fungerer også som et antiseptisk middel, som kan eliminere lukt i armhulene.

Du bør imidlertid ikke gni sitronen direkte på armhulene, siden sitronsyren i sitroner er for hard og kan tørke ut huden din. Derfor er det bedre å blande sitron med gurkemeiepulver, vanlig yoghurt eller honning.

2. Potet

Akkurat som sitron er potet også et naturlig blekemiddel. Poteter tørker imidlertid ikke ut huden som sitroner og er heller ikke irriterende.

For å behandle mørke armhuler med poteter, kan du gni potetbitene direkte på armhulene eller putte potetene i en blender først, og deretter påføres i armhulene.

3. Agurk

I tillegg til å fjerne mørke ringer på øynene, kan agurk også fjerne mørke flekker på armhulene. Dette gjør du ved å gni agurkskiver på armhulene. Agurk vil bleke og fukte huden. Du kan også prøve denne metoden sammen med sitronsaft eller honning.

4. Appelsinskall

Sitronsyre i appelsinskall kan overvinne mørk hud under armene. Trikset er å tørke appelsinskallet i solen i 3-4 dager eller til appelsinskallet tørker.

Mal til et pulver og oppbevar på et tett lukket sted. Ta to teskjeer appelsinskallpulver og bland det med rosevann. Påfør den på armhulene og la den virke i 10 minutter. Etter det, skyll med kaldt vann. Gjør dette 2-3 ganger i uken.

5. Kokosolje

Det er ingenting kokosnøttolje ikke kan gjøre. Kokosolje er en naturlig ingrediens som kan brukes til helse og skjønnhet. Gjenoppretting med kokosolje er en lang prosess. Derfor anbefales det at du bruker den hver dag. Masser armhulene med kokosolje i 10-15 minutter før du dusjer.

6. Gurkemeie

Gurkemeie er effektivt for å gjenopprette irritert hud, redusere urenheter og pigmentering. Trikset er å ta gurkemeiepulver eller barbert og blande det med to spiseskjeerkremer. Bland de to og påfør under armene jevnt.

I tillegg kan du også blande gurkemeiepulver, tomatjuice og melk. La stå i 30-60 minutter, og skyll deretter med varmt vann. Ikke bare kan bleke huden, gurkemeie kan også kvitte seg med lukt i armhulene. Gjør denne metoden 2 ganger i uken.