3 symptomer på feber som ikke bør undervurderes og som bør ses etter

Feber er et av de vanligste symptomene når vi er syke. Alt fra milde tilstander, som influensa til sykdommer som virkelig krever øyeblikkelig legehjelp og omsorg. For å forebygge og hjelpe deg å skille forkjølelsessymptomer fra febersymptomer forårsaket av andre farlige tilstander. Sjekk ut følgende anmeldelse.

Hva er egentlig feber?

Feber oppstår når kroppstemperaturen er høyere, unormal eller ikke på det vanlige temperaturnivået. Når vi har feber betyr det at kroppen jobber aktivt mot betennelser og infeksjoner.

Symptomer er vanligvis ledsaget av svette, svakhet, hodepine og nedsatt appetitt. Vanligvis oppstår feber på grunn av influensa, men det er mange farlige sykdommer som også fører til at denne tilstanden oppstår.

Feberen går vanligvis over i løpet av få dager, enten uten eller ved bruk av medisiner. Men for feber som oppstår på grunn av en viss sykdom, må det kreve øyeblikkelig legehjelp. I tillegg kan pasienten også måtte gjennomgå sykehusinnleggelse.

Symptomer på feber som du må være oppmerksom på

Ikke alle symptomer på feber er forårsaket av en mindre sykdom som influensa. Det er også symptomer på feber som du må være oppmerksom på, for eksempel:

1. Plutselig høy feber

I motsetning til vanlig, er plutselig høy feber forårsaket av denguefeber (DHF). Denguefeber er forårsaket av bitt av Aedes Aegypti og Aedes Albocpictus mygg.

Det som skiller denguefeber fra vanlig feber er at denne feberen kan nå 40 grader Celsius. Symptomer på denne feberen er svært høy sammenlignet med vanlig feber.

Normal feber vil være ledsaget av symptomer på hoste og rennende nese, mens denguefeber ikke er det. DHF-feber kan vare i to eller syv dager etterfulgt av andre symptomer, for eksempel:

  • Sterk hodepine etterfulgt av smerter bak i øyet
  • Alvorlige muskel- og leddsmerter og tretthet
  • Kvalme og oppkast
  • Hudutslett vises, som vises to til fem dager etter feberstart
  • Mindre blødninger (som blødende nese, blødende tannkjøtt eller lett blåmerker)

Denne tilstanden må behandles umiddelbart. Hvis den ikke behandles raskt, frykter man at det kan oppstå komplikasjoner i lymfeknuter og blodårer, blødning fra nese og tannkjøtt, forstørret lever, sirkulasjonssvikt eller til og med død.

2. Feber som kommer og går

Ved første øyekast ligner symptomene på feber på grunn av malaria som influensa. Imidlertid er malariafeber vanligvis preget av frysninger (frysninger) til kroppstemperaturen når 40 grader Celsius og svette.

Symptomer på feber som oppstår er vanligvis intermitterende (paroksysmale). Noen ganger føler pasienten seg frisk og vil da ha feber igjen i løpet av kort tid. Avhengig av typen parasitt som angriper, kan tilbakefall av feber oppstå i løpet av 8 til 10 timer, 48 timer eller 72 timer.

Andre symptomer på malaria enn paroksysmal feber er:

  • Hodepine
  • Muskel smerter
  • Kroppen skjelver og kald
  • Svett kropp
  • Kvalme og oppkast

Hvis den ikke behandles umiddelbart, vil det oppstå komplikasjoner, som endringer i urinen som blir mørkere på grunn av brudd på en rekke røde blodlegemer, nyresvikt, anemi og lungeødem.

3. Feber med sterke leddsmerter

Denne tilstanden kalles chikungunya og er forårsaket av de samme myggstikkene som denguefeber. Ikke bare den vanlige feberen, men også ledsaget av sterke leddsmerter.

Smerter som oppstår i leddene er svært ødeleggende, vil vanligvis vare i flere dager eller til og med uker ettersom viruset utvikler seg i kroppen. I tillegg er det flere andre ledsagende symptomer, for eksempel:

  • Hodepine
  • Kvalme og oppkast
  • Utmattelse
  • Smertefullt utslett på ledd

Sitert fra Verdens helseorganisasjon, kan de fleste chikungunya-pasienter bli helt friske. Men i noen tilfeller kan leddsmerter vare i måneder eller til og med år.

Selv om sjeldne tilfeller av komplikasjoner, kan denne sykdommen angripe øyne, nerver og hjerte, samt klager på fordøyelsessykdommer. Alvorlige komplikasjoner er ikke vanlig, men hos eldre kan sykdommen øke risikoen for død.

Det er viktig å forstå de ulike symptomene på feber som oppstår. For hvis det oppstår på grunn av en sykdom av en viss karakter, kan det å få behandling og behandling fra lege raskere forbedre livskvaliteten og også lette behandlingen som utføres.

Hvis symptomene nevnt ovenfor vises, må du umiddelbart gjøre en legeundersøkelse for å få riktig diagnose og behandling.