Co-Trimoxazole: funksjon, bivirkninger og dosering •

Funksjoner og bruk

Hva brukes Cotrimoxazole til?

Trimetoprim/sulfametoksazol brukes til å behandle alvorlige infeksjoner som lungebetennelse (infeksjon i lungene), bronkitt (infeksjon i rørene som fører til lungene) og infeksjoner i urinveiene, mellomøret og tarmene.

Trimetoprim/sulfametoksazol er også kjent som Co-trimoxazol eller Co-trimoxazol. I tillegg til de ovennevnte bruksområdene, brukes dette stoffet også til å behandle diaré.

Hva er reglene for bruk av Co-Trimoxazole?

Ta trimetoprim/sulfametoksazol som instruert av legen din eller i henhold til informasjonen i pakningsvedlegget, for eksempel som følger:

  • Ta trimetoprim/sulfametoksazol enten med eller uten mat. For å redusere symptomene på urolig mage, ta denne medisinen med en liten mengde mat.
  • Drikk rikelig med væske mens du tar denne medisinen for å redusere risikoen for krystalldannelse i urinen.
  • Før du drikker, må trimetoprim/sulfametoksazol i form av en suspensjon ristes først
  • Bruk en måleskje for å måle opp riktig dose suspensjon.
  • Unngå å bruke en vanlig teskje eller spiseskje for å administrere medisinen, da doseringen ikke vil være nøyaktig.
  • Ta medisiner regelmessig og med jevne mellomrom. Hvis du glemmer å ta en dose, ta den så snart du husker det. Hvis det nærmer seg tid for neste dose, bare la den stå. Ikke ta en dobbel dose når du tar trimetoprim/sulfametoksazol
  • Ikke slutt å bruke det uten å konsultere legen din. Å stoppe dosen uten å konsultere legen din vil øke sjansen for at infeksjonen kommer tilbake og at bakteriene blir resistente mot antibiotikaen.

Hvordan oppbevares Co-Trimoxazole?

Dette legemidlet bør oppbevares ved romtemperatur borte fra lys og fuktighet. For å unngå skade på medisinen bør du ikke oppbevare denne medisinen på badet eller i fryseren. Andre merker av dette legemidlet kan ha andre oppbevaringsregler Se på oppbevaringsinstruksjonene på pakningen til produktet ditt, eller sjekk med apoteket. Hold medisiner utilgjengelig for barn og kjæledyr.

Ikke skyll denne medisinen ned i toalettet eller i avløpet med mindre du blir bedt om å gjøre det. Kast dette produktet når det er utløpt eller når det ikke lenger er nødvendig. Rådfør deg med apoteket om hvordan du kan kaste produktet på en sikker måte.