4 fordeler med svart honning som er bra for helsen

Som et naturlig søtningsmiddel har honning en brun farge som tiltrekker seg folks oppmerksomhet. Det viser seg imidlertid at det finnes honning som er mer konsentrert i fargen enn vanlig honning, nemlig svart honning. Er innholdet og fordelene med svart honning det samme som honning generelt? Sjekk ut følgende anmeldelse for å finne ut svaret.

Næringsinnhold i svart honning

Svart honning er en type honning som kommer fra mahogni blomsternektar, så fargen har en tendens til å være mørkere og mer konsentrert. Foruten mahogni, spiser honningbier også nektar fra paitan-blomster, calliandra og gummi-cassava-blomster.

Denne typen honning har også en mer bitter smak enn vanlig honning som generelt er søt. Kilden til den bitre smaken kommer fra alkaloidforbindelsene som vanligvis finnes i mahognitrær.

Selv om det smaker bittert, men smaken som kommer fra denne alkaloidforbindelsen har en myriade av egenskaper som du kan få fra svart honning. Svart honning inneholder også flere andre stoffer som er bra for kroppen din, som saponiner og flavonoider.

Næringsinnholdet i 100 gram svart honning som du spiser, inkluderer:

  • Vann: 20 gram
  • Kalorier: 294 kcal
  • Proteiner: 0,3 gram
  • Fett: 0,0 gram
  • Karbohydrat: 79,5 gram
  • Fiber: 0,2 gram
  • Kalsium: 5 milligram
  • Fosfor: 16 milligram
  • Jern: 0,9 milligram
  • Natrium: 6 milligram
  • Kalium: 26,9 milligram
  • Kobber: 0,04 milligram
  • Sink (sink): 0,2 milligram
  • Betakaroten: 0,0 mikrogram
  • Tiamin: 0,0 milligram
  • Riboflavin: 0,04 milligram
  • Niacin: 0,1 milligram
  • Vitamin C: 4 milligram

Fordeler med svart honning for kroppens helse

I 2013 ble det publisert en studie i Iransk tidsskrift for grunnleggende medisinske vitenskaper om bruken av tradisjonell og moderne honning for menneskers helse. Det er kjent at svart honning inneholder høyere antioksidanter enn vanlig honning.

Dette er fordi honning som inneholder flavonoidforbindelser har et høyere totalt fenolinnhold, så effekten er ganske stor på menneskekroppen.

I tillegg sier mange studier at jo mørkere fargen på en honning er, jo flere næringsstoffer og vitaminer har den.

Derfor tror de fleste at svart honning har gode fordeler for menneskekroppen, som inkluderer følgende.

1. Hjelp til å behandle diabetes

Svart honning har et høyt innhold av alkaloider og er bra for diabetikere. Ikke bare det, svart honning har lave glukosenivåer, så det er usannsynlig at det vil øke blodsukkeret drastisk.

Selv forskning fra Journal of Pharmaceutical Biology nevnte at planter som inneholder alkaloidforbindelser også viste antihyperglykemisk aktivitet i forsøk med rotter med diabetes.

Det er derfor svart honning som inneholder denne alkaloiden sannsynligvis vil ha fordeler ved behandling av diabetes.

Imidlertid har det ikke vært noen direkte menneskelige studier for å bevise om det virkelig er trygt å bruke. Hvis du har diabetes, bør du konsultere legen din først.

2. Overvinne magesykdommer

En annen fordel med svart honning er at den kan hjelpe til med å behandle sår eller dyspepsisyndrom. Svart honning er kjent for å hjelpe med magesårsymptomer som er ganske urovekkende, som magesmerter og kvalme.

Hvis du føler deg kvalm og kvalm, er dette vanligvis forårsaket av økt produksjon av magesyre, noe som resulterer i oppblåsthet og ubehag.

Vel, en av årsakene til at en person føler symptomene på et sår, er et magesår, som er betennelse i mageveggen som forårsaker dannelse av sår.

Honning i seg selv har generelt grunnleggende egenskaper som et antibiotikum, så det bidrar til å redusere symptomene på magesår, hvorav ett kan være forårsaket av en bakteriell infeksjon Helicobacter pylori ( H. pylori ).

3. Forbedre hudhelsen

Det er allment kjent at honning kan hjelpe sårhelingsprosessen på huden, så den kan også brukes til å skjule aknearr.

I tillegg har svart honning også fordeler for å fjerne svarte flekker i ansiktet. Du kan føle disse fordelene takket være svart honning som kan fjerne døde hudceller i ansiktet på grunn av dens eksfolierende egenskaper.

Prøv å bruke svart honning i ansiktet ditt maksimalt to ganger i uken. Ikke glem å også bruke olivenolje for å holde fuktigheten i ansiktet etter smurt med svart honning.

Du må imidlertid huske at denne metoden fungerer i henhold til følsomheten til hver persons hud.

4. Hjelper med å lindre hoste

For deg som hoster og ønsker å prøve naturlige måter å behandle hoste på, kan du kanskje bruke svart honning som løsning.

En studie publisert i tidsskriftet Barn Pediatrisk helse på barn som lider av bronkitt funnet ut at naturen til honning generelt kan redusere hostesymptomer. Denne metoden er også ganske effektiv hos personer som ikke har tatt noen medisiner for å lindre hosten.

Likevel anbefales det fortsatt å bruke denne svarte honningen sammen med andre hostemedisiner slik at tilstanden din raskt blir bedre.

5. Hjelp til å behandle gikt

Gikt eller gikt er en av de vanligste leddlidelsene. Du kan føle dette hvis urinsyrenivået ditt ( urinsyre ) i kroppen er for høy, så leddene vil føles såre, hovne og røde.

Svart honning hevdes å ha egenskaper for å overvinne problemet med gikt. Disse matvarene kan nøytralisere purinforbindelser i kroppen.

Puriner er forbindelser i maten du spiser - som rødt kjøtt, organkjøtt, spinat og sjømat - som kan utløse urinsyreproduksjon.

Likevel trenger påstander om at honning kan senke urinsyrenivået ytterligere forskning. Rådfør deg med legen din hvis du vil bruke honning for å behandle gikt.

6. Oppretthold et sunt hjerte og blodårer

Fordelene med flavonoidinnholdet i svart honning, som er antioksidanter og anti-inflammatorisk, har potensial til å hindre deg fra ulike risikoer for hjerte- og karsykdommer (kardiovaskulære).

En av dem er at det kan redusere risikoen for åreforkalkning, som er tilstanden til utseendet av plakk eller fettavleiringer som tetter arterier.

I blodet kan flavonoider kontrollere LDL-kolesterol fra oksidativ skade. Flavonoider kan også øke styrken til veggene i blodårene, og dermed redusere risikoen for sykdommer forbundet med dem.

7. Forhindre kreftrisiko

Eksponering for frie radikaler som forekommer i kroppen din kan øke risikoen for ulike kroniske sykdommer, en av dem er kreft.

Studier utført British Journal of Cancer fant at kvinner som regelmessig bruker flavoner - en form for flavonoidforbindelser - har lavere risiko for brystkreftcellevekst. I en annen studie fant også en sammenheng mellom flavonoidinntak med redusert risiko for magekreft.

Likevel må det gjøres ytterligere forskning for å bestemme effektiviteten til denne forbindelsen for å forhindre kreft. Dette er fordi forskningen som er utført generelt ikke har vist de samme resultatene konsekvent.

8. Forhindre Alzheimers sykdom

Svart honning har også mulighet til å forebygge nevrodegenerative sykdommer som angriper eldre. En av dem er Alzheimers sykdom som påvirker evnen til å tenke og oppføre seg i dagliglivet, som er vanlig hos personer i alderen 65-74 år.

Inntak av matvarer som inneholder flavonoler, hvorav en er svart honning, er ofte forbundet med Alzheimers sykdom. Studier utført American Academy of Neurology viste at inntak av mat med høyt flavonolinnhold kan forebygge Alzheimers sykdom.

Dette er korrelert med at studiedeltakere med høyt flavonolinntak generelt deltar mer i fysiske og kognitive aktiviteter som kan forebygge nevrodegenerative sykdommer.

9. Gå ned i vekt

Hvis du planlegger å gå på diett for å gå ned i vekt, kan svart honning være en av de anbefalte matkildene.

Flavonoidforbindelsene som finnes i svart honning er også assosiert med dens egenskaper som forhindrer betennelse og kan bidra til å gå ned i vekt.

Flavonoider kan behandle betennelser i kroppen samtidig som de undertrykker produksjonen av hormonet leptin, et hormon som produseres av fettceller for å hjelpe metabolske prosesser og kontrollere appetitten.

Ved å unngå overvekt reduserer du selvfølgelig også risikoen for andre sykdommer, som diabetes, hjertesykdom, og høyt blodtrykk (hypertensjon).

Tips for trygt inntak av svart honning

Å konsumere honning, inkludert svart honning, har absolutt fordeler for kroppens helse. Men du må være selektiv i valg av honning du vil konsumere.

Ikke la deg lure til å skille mellom ekte honning og falsk honning. Forfalsket honning, som pleier å være billigere, har et høyere sukkerinnhold, så den kan ha redusert eller ingen næringsverdi.

Selv om honning ikke blir gammel, må du lagre denne maten i en lufttett beholder som er tett lukket. Oppbevares på et kjølig sted med en temperatur på -10-20 grader Celsius.

Unngå å gi honning til babyer under 12 måneder, fordi det kan utløse botulisme. Hvis du har visse medisinske tilstander, kontakt legen din først for å finne ut hvordan innholdet av svart honning reagerer med behandlingen du tar.