Er det trygt å eksfoliere for å fjerne døde hudceller?

Hver dag produserer du millioner av døde hudceller. Hvis den ikke rengjøres, vil det være en opphopning i huden som forstyrrer helsen til huden din. Peeling er en spesiell måte å fjerne døde hudceller på. Men er denne behandlingen bra for huden?

Å fjerne døde hudceller betyr å opprettholde hudbalansen

Huden avgir naturlig nok det ytterste hudlaget fra tid til annen. Denne naturlige prosessen fører til at cellene på huden dør hver dag.

Men etter hvert som du blir eldre, reduseres eksfolieringen, noe som kan gjøre huden din tørr, flassende og kløende.

Hvordan eksfoliere ved å fjerne døde hudceller betyr at det hjelper huden å fremskynde eksfolieringsprosessen og hjelper til med å lindre enkelte hudsykdommer. Derfor er peeling en av de beste behandlingene for huden.

Det er to måter å eksfoliere på. Først fysisk med en børste eller skrubbe for å fjerne døde hudceller. den andre måten gjøres kjemisk ved å påføre syre på huden for å løse opp døde hudceller.

I tillegg til å fremskynde eksfolieringsprosessen, gir peeling også andre fordeler. Huden blir lysere fordi opphopningen av hudceller er renset og blodstrømmen til ansiktet blir jevnere.

For ikke å glemme, øker denne prosedyren effektiviteten av hudpleie. Årsaken er at hudlaget lettere penetreres av hudpleieprodukter samtidig som det øker kollagenproduksjonen, hvis det gjøres på lang sikt.

Av denne grunn kan peeling være en behandling for å gjenopprette akne-utsatt hud og hudflekker forårsaket av soleksponering.

Fordeler med kroppsskrubbing og hvordan du gjør det hjemme

Du vil få alle fordelene med peeling, så lenge du...

Selv om fordelene er mange og generelt sett er enkle å gjøre, bør du likevel konsultere en hudlege først. Du må også forstå tilstanden og hudtypen og vurdere innholdet i det riktige produktet for huden din.

Dette er fordi kjemisk peeling, som gir maksimale resultater, har potensial til å gjøre hudtilstanden din verre, hvis produktet du velger ikke er egnet.

På nettstedet til American Academy of Dermatology sier dr. Marry P. Luppo, FAAD, professor i hudhelse ved Tulane University of Medicine sa at personer med spesielle hudsykdommer som akne eller rosacea bør konsultere først for å eksfoliere.

Personer med mer alvorlige flaktilstander som er i fare for postinflammatorisk hyperpigmentering (PIH) bør unngå eksfolierende behandlinger. Så ikke alle er egnet for eksfoliering.

Hvordan fjerne døde hudceller ved å eksfoliere?

For at prosessen med å fjerne døde hudceller som du gjør fungerer optimalt, vær oppmerksom på måtene nedenfor.

1. Kjenn din hudtype

Alle har en annen hudtype. Så det er viktig for deg å kjenne din hudtype før du tar hudpleie (hudpleie) alt, inkludert peeling.

Fordi, hvilken type hud du har er en indikasjon på hvilken behandling du bør gjøre og hvor ofte du gjør behandlingen.

2. Velg de riktige pleieproduktene

Hvis du har tørr og sensitiv hud, velg et eksfolierende produkt som er lettere i salisylsyre eller glykolsyre. Hvis din hudtype er mer fet, velg et behandlingsprodukt med høyere salisylsyreinnhold, omtrent to prosent.

Unngå produkter som inneholder retinoider, retinol eller benzoylperoksid, som kan redusere hudens fuktighet og forårsake tørr, akne-utsatt hud.

Sørg for å alltid rengjøre skrubbe eller børst før og etter bruk. På samme måte med rensligheten av håndklærne du bruker.

3. Lag en vanlig timeplan

Hvor ofte du eksfolierer bør avhenge av din hudtype. Normalt gjøres peeling to ganger i uken.

For fet hud anbefales eksfolieringsbehandling oftere. Deretter for sensitiv hud, peeling sjeldnere, for eksempel en gang i uken.

Hvis du eksfolierer med en mikrodermabrasjonsprosedyre, vil du eksfoliere flere ganger i løpet av noen uker. Lag en fast tidsplan for peeling, enten det er en legetime eller en tidsplan du kan lage selv hjemme.

Variasjon av scrub fra naturlige ingredienser som er gode og gjør glødende

4. Velg en passende peelingmetode

For tørr, sensitiv eller akne-utsatt hud anbefales det å behandle den med en vaskeklut og en mild kjemisk peeling. Hvis huden din er utsatt for akne og solbrent, velg et kjemisk behandlingsprodukt og en lettere skrubb.

I mellomtiden, for fet hud, velg kjemiske behandlingsprodukter som har et sterkere innhold av salisylsyre og ved hjelp av en skrubb eller ansiktsbørste.

5. Eksfolier riktig og forsiktig

Før eksfoliering, rens ansiktet først. Vask deretter ansiktet ditt igjen med varmt vann. Påfør deretter produktet eller skrubbe forsiktig på huden i en sirkulær bevegelse.

Gjør dette i 30 sekunder og skyll med varmt vann. Tørk ansiktet ditt ved å klappe forsiktig med et tørt håndkle. Påfør deretter hudfuktighetskrem jevnt slik at hudens fuktighet opprettholdes.