Slik måler du ideell høyde hos voksne

I løpet av denne tiden har du kanskje prøvd hardt å kontrollere vekten din ved å veie regelmessig. Men har du tatt hensyn til høyden din? Ja, kroppslengde fra tå til hode spiller også en viktig rolle for å avgjøre om kroppsvekten din er ideell eller ikke, vet du! Faktisk er du kanskje ikke klar over at høyden din fortsatt mangler og ikke samsvarer med din nåværende alder.

Hva er den ideelle voksenhøyden?

Hvis du legger merke til, er høyden på voksne i Indonesia absolutt ikke den samme som personer fra USA. Ja, indonesere har en tendens til å være kortere enn amerikanere. Dette viser at rase og aner er en av flere faktorer som påvirker en persons høyde eller vekst.

I følge en studie fra 2015 om tvillinger i tidsskriftet Nature Genetics, bestemmes så mye som 60-80 prosent av høydeforskjellen hos hver person av arv. Mens resten, som er 20-40 prosent, bestemmes av næringsinntak og andre miljøfaktorer.

Ikke bare vekt, kroppslengdemåling er også viktig for å oppdage sykdomsrisiko, vet du! Eksperter fant at lave voksne (mindre enn 160 cm) hadde høyere risiko for å utvikle hjerte- og karsykdommer enn høyere voksne. Så, hva er den ideelle høyden for voksne i Indonesia?

I følge det indonesiske helsedepartementets Nutrition Adequacy Rate er den ideelle høyden for menn i Indonesia i alderen 19-64 år er 168 cm. Det skal imidlertid bemerkes at denne figuren er ideell for menn med normal ernæringsstatus og kroppsvekt på rundt 60-62 kg.

I mellomtiden er den ideelle høyden for kvinner i Indonesia i alderen 19-64 år er 159 cm. Igjen med en merknad, denne figuren er ideell for kvinner med normal ernæringsstatus og kroppsvekt rundt 54-55 kg.

Imidlertid er den ideelle høyden fortsatt bestemt av vekten din. Vice versa, ideell kroppsvekt påvirkes også av høyden. Vel, for å finne ut om kroppsvekten din er ideell eller ikke, kan du beregne den ved hjelp av en BMI-kalkulator eller på følgende lenke bit.ly/bodymass index.

Hvordan måle høyden din riktig hjemme

Å måle høyden din hjemme er ikke lett. Bare litt teknikk, måleresultatene kan være feil og unøyaktige. Resultatet får deg faktisk til å se høyere eller kortere ut enn du burde være.

Slapp av, du kan be om hjelp fra slektninger eller familie for å hjelpe med å måle høyden din. For å gjøre det enklere, bruk mikrotoise eller en høydemåler spikret til veggen for nøyaktige resultater.

Hvordan måle riktig høyde er som følger.

  1. Stå med ryggen til en vertikal vegg som er rett og uhindret av gjenstander. Sørg også for at gulvet er flatt og hardt.
  2. Fjern fottøy, hatter, hårbånd, hårfletter eller annet tilbehør som kan forstyrre målingen. Disse gjenstandene vil forhindre at hodet ditt fester seg til veggen.
  3. Sørg for at hodet, skuldrene, baken og hælene er mot veggen. Dette vil hjelpe deg å stå rett og rett.
  4. Ser rett fram.
  5. Be venner eller slektninger om å trekke seg mikrotoise til den berører håret og passer på hodet. Hvis du ikke har en, kan du sette en linjal rett over hodet og merke veggen med en tusj. Mål høyden din fra gulvet til merket på veggen med et målebånd eller målebånd.
  6. Registrer måleresultatene.

Inn i alderen 18-20 år vil økningen i høyden i kroppen stoppe og kan også avta. Dette er fordi vekstplatene i knoklene har lukket seg slik at kroppen ikke lenger kan vokse seg høyere.

Men ro deg først. Du kan faktisk maksimere høydeveksten din ved å spise mat som inneholder vitaminer og mineraler fra barndom til ungdomsår. Spesielt matvarer som inneholder mye vitamin D, kalsium og protein.

Vitamin D og kalsium spiller en viktig rolle for å maksimere veksten av tenner og bein. Mens matkilder til protein som kjøtt, egg og nøtter også kan bidra til å forbedre beinhelsen.