Kan fordelene med Telon Oil også merkes av voksne? : Bruk, bivirkninger, interaksjoner |

Telonolje er ofte en viktig «ammunisjon» for foreldre for å varme barnas kropper, spesielt etter bading. På den annen side er det ikke uvanlig å se voksne som faktisk liker å bruke telonolje for å varme kroppen og rense nesen når de er forkjølet. Men fordi dette er et babyprodukt, kan voksne fortsatt få de samme fordelene av telonolje? Her er anmeldelsen.

Ingredienser i Telon Oil

Telonolje er laget av en blanding av tre hovedingredienser, nemlig fennikelolje, eukalyptusolje og kokosolje. Fennikelolje og eukalyptusolje er de to hovedingrediensene, mens kokosolje fungerer som et løsemiddel slik at de er trygge å påføre direkte på huden.

Fennikelolje i seg selv er laget av fennikelblomstekstrakt som inneholder antioksidant vitamin C, mangan, kalsium og mange andre mineraler. Generelt har fennikelolje mange fordeler som:

  • Overvinne kolikk hos babyer
  • Rydder luftveiene
  • Lindre flatulens
  • Lindre milde kramper
  • Som antibakteriell
  • Reduser betennelse

I mellomtiden er eukalyptusolje laget av ekstrakter av bladene til eukalyptustreet, Eucalyptus globulus. Eukalyptusolje er vanligvis fargeløs og har en sterk søt, treaktig lukt.

Eukalyptusolje er et oljeprodukt som har mange fordeler som:

  • Kan brukes som et antimikrobielt middel
  • Overvinne forkjølelse og luftveisproblemer
  • Insektsmiddel inkludert mygg
  • Smertelindring
  • Kan stimulere immunsystemet til å bli sterkere

Kombinasjonen av fennikelolje, eukalyptusolje og kokosolje er det som gjør telonolje ansett som gunstig for helsen.

Hvert merke av telonolje på markedet kan formuleres med forskjellige mengder olje, i henhold til behovene til hver produsent.

Kan telonolje brukes til voksne?

Telonolje brukes vanligvis til å varme opp kroppen til babyer og barn, redusere oppblåsthet, samt forhindre myggstikk. Den beroligende aromaen brukes også ofte for å lindre pusten til barn og babyer. Så om disse fordelene også kan oppnås av voksne?

Det meste av telonolje er vanligvis laget spesielt for huden til babyer og barn. Sjeldne, til og med nesten ingen telonoljeprodukter er beregnet på voksne.

Dette er fordi sammensetningen av hver olje i telonprodukter er bevisst tilpasset huden til babyer og barn. Huden til barn og spedbarn er mye tynnere enn hos voksne, så kroppen deres vil lettere og raskere absorbere alle stoffer som påføres huden. Derfor kan babyer og barn umiddelbart føle effekten av kremer eller oljer som påføres huden deres.

Det er annerledes med voksne. Ved å lansere siden The Royal Children's Hospital Melbourne, er voksen hud mye tykkere enn huden til spedbarn og barn. Derfor, hvis telonolje brukes av voksne, kan intensiteten av effektene som vises være annerledes enn forventet.

Hvis voksne fortsatt vil prøve å bruke olje, kan du prøve å bruke mer telonolje for å få de samme fordelene som barn opplever. Men husk også, telonolje kan potensielt forårsake hudirritasjon hvis det er for mye.

På den annen side kan fordelene med telonolje som inhaleres av aromaen for å lindre nese og svelg fortsatt ha stor effekt på voksne.