2 typer vaginale soppinfeksjonsmedisiner som kan lindre symptomer

Å ha en vaginal soppinfeksjon er veldig irriterende, spesielt hvis det er veldig kløende og gir deg lyst til å klø den. Eits, vent litt. Ikke klø ofte området rundt skjeden, fordi dette kan faktisk utløse mer alvorlig irritasjon. Gå i stedet til legen og apoteket og finn et bredt utvalg av følgende vaginale gjærinfeksjonsmidler.

Hvilke medisiner for vaginal gjærinfeksjon kan brukes?

Faktisk er det flere vaginale gjærinfeksjonsmedisiner som selges fritt på markedet, aka uten resept fra lege. For de av dere som har vært utsatt for vaginale soppinfeksjoner flere ganger, kan du velge disse reseptfrie legemidlene. Men med et notat om at legen tidligere har foreslått stoffet for deg.

I mellomtiden, for de av dere som er utsatt for denne infeksjonen for første gang, er det en god idé å konsultere legen din først. Ikke alle kvinner er egnet for samme type vaginal gjærinfeksjonsmedisin, og det er du også.

Det er to typer medisiner for vaginal gjærinfeksjon som du kan bli foreskrevet; gjelder også:

1. Vaginal soppdrepende krem

For alvorlige vaginale soppinfeksjoner vil legen din vanligvis foreskrive en soppdrepende krem ​​i form av terconazol (Terazol) eller butoconazol (Gynazole-1) i 1 til 7 dager. Steroide kremer kan også foreskrives for å lindre vaginal betennelse, irritasjon og smerte.

Disse soppdrepende kremene er vanligvis oljebaserte. Derfor anbefales det ikke at du bruker kondom eller pessar under sex etter bruk av soppdrepende kremer. Årsaken er at oljeinnholdet i kremen kan skade latekskondomet og få det til å revne eller lekke.

I tillegg til formen av en krem, finnes det også noen medisiner i form av tabletter som kan lindre symptomer på en vaginal soppinfeksjon. Disse tablettene skal imidlertid ikke tas gjennom munnen, men settes inn i skjeden og løses opp av seg selv.

Nettbrettene inkluderer:

  • Clotrimazol (Lotrimin og Mycelex)
  • Mikonazol (Monistat og Micatin)
  • Tiokonazol (Vagistat-1)

2. Drikkemedisin

Hvis infeksjonen er alvorlig, kan legen din foreskrive en enkelt dose flukonazol (Diflucan). Denne typen medikamenter er effektive for å drepe gjær i skjeden. Imidlertid er dette stoffet også i fare for å forårsake bivirkninger som magesyke eller svimmelhet.

For de av dere som er gravide anbefales det ikke å ta denne typen medikamenter. Årsaken er at flukonazol kan forårsake spontanabort eller fødselsskader hos babyer. Rådfør deg derfor umiddelbart med lege for å få riktig medisin for vaginal gjærinfeksjon for deg.