Hva er et hånddesinfeksjonsmiddel for å forhindre COVID-19?

Les alle nyhetsartikler om koronaviruset (COVID-19) her.

Den beste måten å forhindre spredning av COVID-19 er å vaske hendene med såpe og vann i minst 20 sekunder. Hvis ingen av disse er tilgjengelige, kan du også rengjøre hendene ved hjelp av hånddesinfeksjonsmiddel . Vær imidlertid oppmerksom på at ikke alle typer hånddesinfeksjonsmiddel i stand til å hindre spredning av covid-19.

På markedet finner du ulike typer hånddesinfeksjonsmiddel med forskjellig innhold. Visse typer hånddesinfeksjonsmidler kan drepe bakterier, men ikke nødvendigvis virus eller andre bakterier. For at du ikke skal velge feil, la oss først bli kjent med det hånddesinfeksjonsmiddel liker det du virkelig trenger.

Type hånddesinfeksjonsmiddel som kan hindre spredning av covid-19

hånddesinfeksjonsmiddel det er effektivt for å forhindre spredning av COVID-19, men bare når du bruker det riktig. En av faktorene som avgjør om et produkt er passende eller ikke hånddesinfeksjonsmiddel er den aktive ingrediensen i den.

Centers for Disease Control and Prevention (CDC) anbefaler bruk av hånddesinfeksjonsmiddel som inneholder minst 60 % alkohol. Årsaken er at alkohol er en viktig ingrediens som vil drepe ulike bakterier på hendene dine.

Virus er sammensatt av kjeder med genetisk kode lagret i en type "hud" som kalles en kapsid. I mellomtiden har noen virus hos dyr som koronavirus vanligvis en ekstra konvolutt laget av fett, fosfor, protein og glukose.

Alkohol på hånddesinfeksjonsmiddel , spesielt av typene etanol eller isopropylalkohol, kan bryte ned og bryte bindingene til kappen. Viruset kan til slutt ikke overleve eller formere seg, og vil over tid dø.

Dette er grunnen til at mange sykehus bruker hånddesinfeksjonsmiddel alkoholbasert for å forhindre overføring av covid-19. Alkohol er i stand til å drepe bakterier, virus og parasitter effektivt, inkludert bakterier på sykehus.

Imidlertid er bruken av hånddesinfeksjonsmiddel kan fortsatt ikke erstatte fordelene ved å vaske hender med såpe og vann. Så pass på at du bare bruker hånddesinfeksjonsmiddel når vann og såpe er helt utilgjengelig.

Kan jeg bruke hånddesinfeksjonsprodukter uten alkohol?

Kilde: Tree Hugger

I tillegg hånddesinfeksjonsmiddel alkoholbasert, har du kanskje også vært borti hånddesinfeksjonsmiddel uten alkohol, våtservietter eller lignende rengjøringsmidler. Så, kan produkter som dette også brukes for å forebygge COVID-19?

Alkohol gir bivirkninger i form av tørr hud. Folk som har tørr og sensitiv hud er absolutt utsatt for denne bivirkningen. Produsenter av rengjøringsprodukter omgår også dette ved å redusere alkoholinnholdet eller erstatte det helt.

Alkoholfrie rengjøringsmidler inneholder vanligvis en erstatning for benzalkoniumklorid. Benzalkoniumklorid kan faktisk rense hendene dine for bakterier, men CDC sier at denne forbindelsen ikke virker på alle typer bakterier.

hånddesinfeksjonsmiddel som inneholder benzalkoniumklorid kan bare hemme veksten av bakterier på hendene, men ikke drepe dem. Effekten er forskjellig fra håndvask, som dreper bakterier og fjerner dem med vann.

Det samme gjelder for våtservietter, spesielt med tanke på at de fleste våtservietter er laget for babyer slik at de ikke inneholder alkohol. De aktive ingrediensene i våtservietter kan drepe bakterier, men ikke virus.

Derfor er bruken av hånddesinfeksjonsmiddel uten alkohol og våtservietter anses som mindre effektive for å forhindre overføring av covid-19. Begge kan imidlertid være et alternativ hvis rent vann, såpe og vann er tilgjengelig hånddesinfeksjonsmiddel med alkohol ikke tilgjengelig.

er hånddesinfeksjonsmiddel Hjemmelaget kan forhindre COVID-19?

Nyheten om fremveksten av COVID-19 hadde skapt panikk. Mange strømmer da til for å kjøpe hånddesinfeksjonsmiddel så lageret begynner å bli lavt. De som går tom hånddesinfeksjonsmiddel endelig laget dette produktet selv med de tilgjengelige materialene.

hånddesinfeksjonsmiddel du kan lage din egen, men du må måle ingrediensene veldig nøye. Måler du feil vil alkoholinnholdet i hånddesinfeksjonsmiddel vil falle til mindre enn 60 % slik at effektiviteten reduseres.

En hjemmelaget type hånddesinfeksjon kan være effektiv for å forhindre sykdom i typiske situasjoner. Men når smittsomme sykdommer som COVID-19 sprer seg, vil produkter hånddesinfeksjonsmiddel de som er best egnet for å forhindre overføring er de som inneholder 60 % alkohol eller mer.

Hvordan såpe dreper COVID-19 og dårlige bakterier

COVID-19 overføres gjennom sprut av kroppsvæsker som inneholder viruspartikler. Viruset kommer vanligvis inn i kroppen når en person berører øyne, nese og munn med skitne hender.

Bruk hånddesinfeksjonsmiddel kan redusere en persons risiko for å bli smittet med COVID-19. For at fordelene skal bli mer optimale, sørg for at du velger hånddesinfeksjonsmiddel med riktig innhold og bruk det forsiktig.